Bezuiniging op sport met 20.000 euro verminderd

0
1006

Deel van de ChristenUnie fractie, vlnr Henk Veurink, Gerjan Smelt en Gerrit Laarman: succes met Led-verlichting. Archieffofoto: Toma Tudor
VRIEZENVEEN – Acht voorstellen zijn dinsdagavond laat aangenomen door de gemeenteraad van Twenterand tijdens de behandeling van de programmabegroting 2012. De coalitiepartijen CDA en Gemeentebelangen Twenterand, goed voor dertien van de 23 zetels in de raad, boekten daarbij de meeste successen. De bezuiniging op sport wordt met 20.000 euro teruggebracht tot 15.000 euro. (Tubantia)

Introductie scheiding

De motie van het CDA over het laten uitvoeren van een onderzoek naar ondergrondse (glas)containers is aangenomen, waarbij alleen coalitiegenoot GBT tegen heeft gestemd. Die partij is voor ondergrondse (afval)containers en wil die zo snel mogelijk laten plaatsen. In de motie van het CDA wordt de uitslag van het onderzoek meegenomen in een groter geheel, in een totaalonderzoek naar een effectief en efficiënte manier van afvalverwerking. Drie voorstellen van de coalitiepartners samen worden overgenomen door het college: het betreft een amendement waarin een bedrag van 4.500 euro wordt geparkeerd. Het gaat om een bedrag dat op de subsidie voor de VVV zou worden gekort, maar dat aanvankelijk is teruggedraaid. Wel zou de VVV moeten gaan samenwerken met de Stichting Twentse Hooilanden, volgens de gemeenteraad is daar tot nog toe niets van terechtgekomen. Die eis moet nu worden uitgevoerd.

Een ander aangenomen amendement betreft een bedrag van 1.500 euro dat in 2012 op rekening moet komen van het Cultureel Platform Twenterand. Dat geld is volgens CDA en GBT nodig om het platform haar taken naar behoren te laten uitvoeren. Het college heeft dit voorstel overgenomen. Datzelfde is gebeurd met het amendement van CDA en GBT om de bezuiniging op sport in 2012 met 20.000 euro te verminderen. Op sport wordt nu 15.000 euro bezuinigd.

De ChristenUnie diende twee moties in die werden aangenomen: één waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgedragen zich bij de Regio Twente en de provincie Overijssel in te spannen om het station in Geerdijk open te houden. In een tweede motie van de ChristenUnie krijgt het college de opdracht een onderzoek te doen naar het gebruik van led-verlichting in combinatie met bewegingssensoren voor gebruik als openbare verlichting.

De PvdA heeft een motie aangenomen gekregen, waarin het college de Vereniging Nederlandse Gemeenten moet laten weten dat de gemeente voor het intrekken van het bestuursakkoord is. Dit akkoord is op het VNG congres van 8 juni aangenomen. Met name het ontbreken van voldoende geld voor het uitvoeren van de Wet Werken naar Vermogen stuit de PvdA tegen de borst. PvdA, GBT en CU hebben voor deze motie gestemd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier