Bezoek Russische jongeren aan Twenterand

0
703

Groep van tien Russische jongeren volgt een week onderwijs in Twenterand

Afgelopen maandag 14 april is `s avonds een groep van tien Russische jongeren in Twenterand gearriveerd. Wethouder Binnenmars heeft de jongeren, die afkomstig zijn uit onze partnergemeente Lomonosov, van vliegveld Schiphol opgehaald. De komende week zullen zij in Twenterand aanwezig zijn voor het volgen van een programma, dat door de gemeente in samenwerking met het Noordik College en de muziekschool Twente is opgesteld.

In november 2007 heeft een bestuursdelegatie van de gemeente Twenterand een werkbezoek gebracht aan haar Russische partnergemeente Lomonosov. Tijdens dit bezoek in Rusland is een voorstelprogramma overhandigd om een groep van tien Russische jongeren Nederland te laten bezoeken.

De bedoeling van het programma is dat de jongeren gedurende een week onderwijs volgen om een beeld te krijgen van ons onderwijssysteem. De jongeren bezoeken het historisch museum omdat de gemeente Twenterand en St. Petersburg een historische band hebben. De jongeren maken tevens kennis met de Nederlandse cultuur en leren tijdens hun bezoek leeftijdsgenoten kennen. Vanaf maandag 14 april tot en met maandag 21 april verblijven zij in de gemeente Twenterand. Gedurende de week volgen zij onderwijs op het Noordik College en de Muziekschool Twente. Het weekend dat in deze periode valt, wordt ingevuld met diverse culturele activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier