Bestrijding bladluizen Twenterand

0
615

twenterand.jpgIn de gemeente Twenterand is sinds een paar jaar toenemende overlast van bladluizen in bomen en struiken. De overlast is in de meeste gevallen kortdurend door de plakkerige honingdauw die de luizen uitscheiden.

Ondanks dat er slechts beperkt naar aanleiding van overlast bestreden wordt, zetten we binnenkort op 17 plekken larven van lieveheersbeestjes uit. Het lieveheersbeestje (Adalia bipunctata) is een natuurlijke vijand van de bladluizen, de larven eten de bladluizen. Hiermee wordt de hoeveelheid bladluizen zeer ingeperkt, en daarmee de overlast vooraf al voorkomen.

Doordat de lieveheersbeestjes na verloop van tijd eitjes leggen, zijn er ook op langere termijn voldoende lieveheersbeestjes en larven aanwezig. Hiermee voorkomen we voor een langere periode de overlast.

Het bestrijden van bladluizen door preventief plaatsen van lieveheersbeestjes is een duurzame en ecologische vorm van bestrijding. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. Andere vormen van bestrijding naar aanleiding van overlast van bladluizen worden niet toegepast, vanwege de hoge kosten en korte werking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier