Basissportaccommodaties buitensport

0
622

logo_gemeente_twenterand_182
In 2007 is de nota basissportaccommodaties vastgesteld. Op basis van NOC*NSF- normen blijkt dat uitbreiding van diverse basissportaccommodaties voor buitensport in de gemeente Twenterand noodzakelijk is. Deze uitbreiding betreft de aanleg van kunstgrasvelden, een natuurgrasveld en kleedkamers. Verder wordt binnen het project `basissportaccommodaties buitensport` de mogelijkheid van realisatie van een atletiekaccommodatie op `t Twistveen in Westerhaar – Vriezenveensewijk in beeld gebracht. Afgesproken is dat de gemeente 75 % van de kosten voor realisatie van de verschillende accommodaties voor haar rekening neemt. Het overige deel betalen de verenigingen zelf. Dat kan door zelfwerkzaamheid, maar ook sponsoring is mogelijk.

Huidige stand van zaken
Samen met de voetbalverenigingen wordt gekeken naar een gezamenlijke aanbesteding van realisatie van de kunstgrasvelden en het natuurgrasveld. Alles wat de verenigingen aan wensen hadden is nu vertaald naar een begroting. De volgende stap is nu dat het zogenaamde bestek geschreven wordt. Dan volgt de aanbesteding. Voordat het zover is geven de verenigingen aan hoe zij hun aandeel van 25 % van de kosten willen voldoen. In april is de daadwerkelijke aanbesteding gepland, waarna van mei tot september de aanleg kan plaatsvinden.

De eerste aanvraag voor uitbreiding van kleedkamers is momenteel in behandeling. Het gaat hier om de kleedkamers van Vroomshoopse Boys en Sportlust.

Met betrekking tot de realisatie van atletiekaccommodaties in `t Twistveen wordt nog dit voorjaar gestart met het onderzoek of dit inderdaad mogelijk is. Voor de zomer wordt het resultaat van dit onderzoek verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier