Barkel opnieuw winnaar Gerrit Slot Memorial

0
1261

opening-slot-memorial.jpgOp vrijdag 3 februari werd voor de zestiende keer het Gerrit Slot Memorial gehouden in het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar. Het toernooi werd ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door Jennita’s Hairline uit Aadorp. Nadat voorzitter Bennie Hessing het openingswoord had gedaan, werd de openingszet verricht door kleinzoon (van wijlen Gerrit Slot), Jelle Span.

De opzet van het toernooi is zo dat iedereen met een prijs huiswaarts keert. Na drie rondes met verschillend speeltempo en dito puntentelling wordt de finale gespeeld. Na de voorronden was in de hoofdklasse Marino Barkel de koploper, op de voet gevolgd door Gerbrand Hessing. Het finaleduel werd gewonnen door Barkel die hierdoor de eerste plaats voor zich opeiste. De tweede plaats werd veroverd door Bert Aalberts die Jan Schippers versloeg in de finale. Gil Salomé was Niek Kloppenburg de baas eindigde als derde. Gerbrand Hessing werd door zijn nederlaag tegen Barkel teruggeworpen naar de vierde plaats.
In de eerste klasse was het Gerwin Mollink die de touwtjes stevig in handen had, hij had in de finaleronde genoeg aan remise tegen Jeroen Schokker om de eerste plaats voor zich op te eisen. Schokker eindigde gedeeld tweede met Nico Verhoef uit Rijssen.
In de tweede klasse werd Bennie Lawant verrassend winnaar, nadat hij Alberto Waterink (Zuidwolde) op een nederlaag trakteerde. Tweede werd Roelof Schippers en voorzitter Bennie Hessing completeerde het podium.
In de huisdammersklasse werd Jan Jasper kampioen voor Natashja Hessink en Bert Drent. Met in totaal 29 deelnemers kon de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier