Anderhalf jaar cel voor afpersen homostel.

8
1485

In een afpersingszaak van een homostel in Westerhaar is tegen twee mannen en een vrouw vandaag anderhalf jaar cel geëist.

Van de celstraf is voor de vrouwelijke verdachte een half jaar voorwaardelijk. Het homostel werd begin dit jaar gechanteerd, nadat een laptop met privéfoto’s uit hun woning was gestolen. De verdachten dreigden hun relatie publiek te maken. De officier van justitie tilt zwaar aan de chantage van het homostel, dat toch al gepest wordt in het dorp waar ze wonen.

Introductie scheiding

Het homostel werd begin dit jaar gechanteerd, nadat hun laptop met privéfoto’s uit hun woning was gestolen. Een paar weken na de diefstal van de laptop kreeg het stel een brief waarin 7500 euro geëist werd in ruil voor de foto’s. Als er niet betaald zou worden, zouden de privé-opnamen op internet worden gezet en zouden mensen in de omgeving van het stel op de hoogte worden gebracht. De afpersers wilden dat het stel het geld op een parkeerplaats achter een drogist in Dedemsvaart zou overhandigen.

 

De slachtoffers stapten naar de politie en in opdracht van justitie werd een pseudokoop opgezet. Een politieman in burger wachtte de afpersers op. Hij werd aangesproken door een man uit Coevorden die de laptop bij zich had. Daarna werden ook een man en een vrouw uit Dedemsvaart opgepakt. Zij zouden betrokken zijn bij de chantage.

De vrouw stond als eerste terecht, zij hoorde 18 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk eisen. De vrouw zegt dat ze wel iets wist, maar niets te maken heeft met de chantage. De twee andere verdachten staan later op de dag terecht. De officier van justitie tilt zwaar aan de chantage van het homostel, dat toch al gepest wordt in het dorp waar ze wonen.(RTV-OOST)

8 REACTIES

 1. Als ze het mischien niet geheim hadden gehouden , waren ze mischien niet gechanteerd!!
  Maar dat is nog geen reden om deze mensen zo te behandelen.. Ik heb trouwens nooit gehoord dat hier in Westerhaar een homostel werd gepest !! Waar gaat dat heen ? Mogen mensen hun eigen leven niet meer leiden ? Ik wens hun sterkte !!

 2. ik ben het volledig met Huh eens, wist niet eens dat hier een homo-stel woonde?! Laat staan dat ze gepest worden.. Als dat dus klopt is het te idioot voor woorden, laat elkaar toch eens in je waarde!!

 3. Belachelijk, ik dacht dat Westerhaar gemoedelijk was, pas nog tegen vrienden van ons gezegd, joh koop dat huis je kan hier goed wonen. Schrik hier echt van. We leven in 2012 en wij hebben ook hele lieve vrienden om ons heen die toevallig homo zijn, So what!

 4. ja dat is typisch westerhaar altijd wijzen met hun vingertje maar als ze allemaal een pc op hun buikje hadden wat ze allemaal wel niet deden dan was het dood stil op straat en kwam er niemand meer buiten
  die blikken alleen al van sommige mensen schijt ziek van te worden maar ja iedereen weet nu dat wie een oordeel velt over wie dan ook dit oordeel dubbel terug zal krijgen

 5. niet weten dat hier omo stellen wonen dan loop je wat jaren achter of je bent geen echte wiekse dat kan ook ,, maar ik zie regelmatig hand in hand lopen bij de c1000 geen een stel maar verschilende hoe veel hier er wonen weet ik niet had ze niet graag op de kofie tafel te klijn is mijn ver moeden

 6. waar hebben we het over westerhaarders ?
  de daders kwamen uit dedemsvaart en coevorden en de slachtoffers wonen waarschijnlijk op het park hier vlak bij

 7. ik wist niet dat er ook omo stellen bestonden ook al willen we niet met omo aan de tafel daarom hoeven we ze niet te chanteren laat een ieder maar in zijn waarde he en laat een ieder maar in zijn eigen kijken lijkt mij veel beter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier