Andere plek `t Haar- huus?

3
758

De woningstichting Vriezenveen/Westerhaar zal een onderzoek uitvoeren of de Schuineweg een geschikte locatie is voor nieuwbouw van het verzorgingshuis `t Haarhuus. De corporatie doet dat op verzoek van een meerderheid van de gemeenteraad die daar om heeft gevraagd. Het huidige gebouw van `t Haarhuus aan de P.M. Hackstraat zal worden afgebroken, zo is eerder al beslist. De daar gelegen aanleunwoningen worden echter niet afgebroken.

In Westerhaar wordt een nieuw verzorgingshuis gebouwd. Volgens de aanvankelijke plannen zou dat moeten gebeuren op de plek waar het gemeenschapscentrum De Klaampe stond aan de Oranjestraat. Maar de gemeenteraad heeft gevraagd of er door de woningstichting ook gekeken kan worden naar een alternatieve plek.

Het nieuwe verzorgingshuis zal bestaan uit een complex waarin 60 ouderen gehuisvest kunnen worden. Daarnaast worden nog twee appartementencomplexen gebouwd voor respectievelijk 25 en 18 bewoners.

Volgens directeur P. Zuithof van de corporatie zal zijn organisatie het door de politiek aangeleverde alternatief grondig onderzoeken. Wel vindt hij het vervelend voor de bewoners van de Oranjestraat die in onzekerheid blijven of zij daar wel kunnen blijven wonen. Als het project namelijk wordt gerealiseerd op de plek waar vroeger De Klaampe stond, zullen enkele woningen in de Oranjestraat moeten worden afgebroken. (Tubantia)

3 REACTIES

  1. Dus dump die oaln maar buiten het dorp ?

    Die drukke hoofdweg er tussen, ik weet het niet.Volgens mij is dit niet de beste oplossing.

    Maar ja wie ben ik.

    Mooi onderwerp voor een Poll.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier