Amper belangstelling voor bijeenkomst Plaatselijk Belang Westerhaar

0
580

De bewoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk lieten de algemene ledenvergadering van Plaatselijk Belang (PB) woensdagavond links liggen. In het kulturhus De Klaampe had het bestuur juist de mening willen peilen over de toekomst van het openluchtzwembad De Plump, maar uiteindelijk kwamen acht personen opdagen, inclusief twee leden van de gemeenteraad.

De raadsleden Albert Engels van Gemeentebelangen Twenterand (GBT) en Gerjan Smelt van de ChristenUnie namen de gelegenheid te baat hun zienswijze op de zwembadenkwestie toe te lichten.

Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk gaf nogmaals te kennen voorstander te zijn van één centraal gelegen overdekt zwembad. Volgens PB zou dat bad op de plek van De Plump aan de Zwembadlaan moeten komen. „De grond is al in het bezit van de gemeente. Bovendien zijn infrastructuur, verlichting en riolering eveneens aanwezig”, aldus Henk de Boer, de secretaris van Plaatselijk Belang. (Tubantia)

Introductie scheiding

GBT-fractievoorzitter Engels had een andere mening: „Als er één centraal zwembad moet komen dan praten we over een bad voor 34.000 inwoners. De bouw van een dergelijk groot zwembad kost meer dan de huidige vier zwembaden samen. We leveren dan bovendien drastisch in op het voorzieningenniveau in de verschillende kernen. Dat is niet wenselijk.”

Een werkgroep uit de gemeenteraad buigt zich momenteel over de kwestie. Die moet een tienstappenplan nader uitwerken. In die werkgroep zitten met name leden uit Vriezenveen. En daardoor zou volgens enkele aanwezigen bij de ledenvergadering van PB de uitkomst al bij voorbaat vaststaan: die werkgroep gaat volgens hen adviseren om in elk geval in Vriezenveen een zwembad te behouden.

Gerjan Smelt, de fractievoorzitter van de ChristenUnie, bestreed dat beeld. Hij zei dat van de werkgroep verwacht kan worden dat deze de kwestie objectief onderzoekt. „De fracties van de zeven partijen uit de raad hebben overigens zelf de kandidaten aangedragen”, aldus Smelt. Hij meende dat de bezuinigingen op de zwembaden doorgevoerd moeten worden, omdat anders de burgers voor de kosten opdraaien.

Eind 2012 heeft de raadswerkgroep het onderzoek afgerond. Vervolgens wordt er een advies of worden er meerdere adviezen gegeven. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier