Aje Niks 7e op de ALPE D`HUEZ

0
988

fiets_218Slechts 4 deelnemers hebben de beklimming van de Alpe d`Huez niet kunnen voltooien. Ze moesten op medisch advies de strijd staken. Zo`n tien renners hebben met de grootst mogelijke moeite, ploeterend voor de bezemwagen, de finish gehaald. De rest van de ruim 400 deelnemers is zonder noemenswaardige problemen gearriveerd.

Onder hen ook de Westerhaarder Aje Niks>
Aje was een tijd nodig van59,49 minuten,maar het ging niet alleen om de tijd maar ook om de sportieve prestatie.

De beklimming is verder zonder calamiteiten verlopen. Volgens Hennie Kuiper is het een zeer geslaagd evenement geweest waarbij niet alleen de prima omstandigheden maar ook de prestaties van de deelnemers opvallen. Kuiper: ,,De mensen hebben zich veel beter voorbereid dan de voorgaande keren. Zowel in fysieke en conditionele zin als qua materiaal.“ Daardoor kwam de laatste deelnemer zelfs een half uur eerder binnen dan vijf jaar geleden.

Zondagmiddag om half vier komt het buskonvooi met de Alpe d`Huez wielrenners aan bij de Oad-garage in Goor. Zaterdagavond werden de elf bussen met 350 deelnemers in het Franse Les Deux Alpes uitgezwaaid door Hennie Kuiper. De pupillen van de oud-wereldkampioen beklommen vrijdag zeer succesvol de 1860 meter hoge Alpe d`Huez. Gisteravond werd de vijfdaagse reis afgesloten met een gezamenlijk diner, waarna de nachtelijke terugreis begon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier