Afval dumpen in buitengebied Twenterand aanpakken.

3
860

22-1-2012-22-45-01.jpgJan ter Braak van de Stichting Toezicht Buitengebied Twenterand en CDA fractielid Johannes Schipper hebben recent gesproken over het dumpen van afval in het buitengebied. Uit dit gesprek kwam naar voren dat afvaldumping de laatste jaren steeds grotere vormen aanneemt. Met het onderwerp van efficiënte afvalzorg op de agenda van de raadsdebatten van volgende week wil het CDA hieraan aandacht aan schenken.

De afvaldumpingen worden geregistreerd, het waren er over de laatste drie jaar gemiddeld ruim 50 per jaar. Het gaat hierbij om grote dumpingen, zoals bankstellen, tuinmeubelen, zakken met restafval, bouwafval, en recent zelfs 2 vrachten met grote hoeveelheden autobanden. Ook bizarre vondsten zijn er, zoals een zak met 4 kadavers.

Introductie scheiding

De CDA fractie is van mening dat de mogelijkheid tot het beperkt gratis brengen van grofvuil positief zal bijdragen aan het verminderen van zwerfafval. Een pasjessysteem voor de registratie kan hierbij een goed hulpmiddel zijn.
Tijdens de raadsdebatten van dinsdag 24 januari zal de CDA fractie dit aan de orde stellen.

Het terugdringen van zwerfafval en het beperkt gratis storten van grofvuil heeft het CDA Twenterand ook als speerpunt opgenomen in het verkiezingsprogramma voor de periode 2010-2014.

Op bijgevoegde foto’s van Jan ter Braak zijn voorbeelden te zien van afvaldumping in het buitengebied.

3 REACTIES

  1. ja dat komt zeker dat het geld bij de mensen op is
    en de afval zo enormmmm duur is
    almelo krijg je 150 kilo gratis wegbrengen hier vragen ze altijd dubbel geld ja daarom krijg je dit soort dingen logisch toch

  2. Dat afval dumpen moet men keihard aanpakken, ook hier moet de vervuiler betalen. De kosten van het afvoeren en nog een fikse boete eroverheen. Als toezichthouder(s) zou men bijv, hier personeel in dienst van de gemeente op toerbeurt voor in kunnen zetten, ook in de avond en nachtdiensten vooral in de buiten gebieden. Maar het zal wel weer softy beleid worden zoals het nu ook weer gebeurd met de auto,s op trottiors en voor inritten parkeren. Ook op de invaliden parkeer plekken moet strenger op toe gezien worden. Tijd voor actie en geen avonden lang lullen daar in het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier