Afgelopen zaterdag moest Voorwaarts 1 aantreden tegen de koploper Bergentheim 1.

0
310

Bergentheim heeft hun eerste 3 wedstrijden van de competitie gewonnen en staat vol zelfvertrouwen aan de start van de wedstrijd.

Bij Voorwaarts leek afgelopen week het blessure-spook over de selectie gegleden te zijn, waardoor o.a. Yarnick Boertje, Jordy Harms en Glenn Snippe niet beschikbaar zijn. Ook Wout Roelofs is door een schorsing niet beschikbaar. Ondanks de personele problemen kan Voorwaarts nog een prima elftal de weide in sturen en is er ook bij hun voldoende vertrouwen op een goed resultaat.
Als de wedstrijd begint zien we Bergentheim afwachtend spelen en is het Voorwaarts die probeert te aanvallen.
Dit lukt maar matig, aangezien Bergentheim hun gelederen gesloten houdt en de veldbezetting goed in orde heeft.
Waar iedereen vooraf al voor gewaarschuwd was, zien we na een kwartier spelen dan toch gebeuren.
Balverlies op het middenveld (waar iedereen met oranje bloed een overtreding op Lars Bove zag), zorgt ervoor dat Nick Buitenhuis zijn eerste kans van de wedstrijd krijgt en hij faalt niet. 1-0 Voorwaarts probeert hierna nog meer vanuit balbezit kansen te creëren, maar verder dan wat dode spelmomenten is er geen echt gevaar voor Bergentheim.
Ook bij Voorwaarts wordt er goed verdedigd en staat de achterhoede o.l.v. Coen Sickman steeds beter, waardoor het een wedstrijd wordt met veel strijd, maar weinig kansen.
De ruststand blijft dan ook 1-0 voor Bergentheim.

Bij Voorwaarts wordt de geblesseerde  Nick Wessels gewisseld voor de net van een enkelbreuk herstelde Kilian Ekkel. Dit blijkt al snel in de 2e helft een gouden greep.
Als de meeste toeschouwers nog genieten van een biertje of een gehaktbal, is het Kilian, die in de 47e minuut de gelijkmaker tegen het net schiet. De sterk spelende Sander Scherphof is zijn directe tegenstander de baas en zorgt met een goede dieptepass dat Kilian in 2e instantie de bal in het doel kan werken. 1-1
Bergentheim is wat van slag en Voorwaarts is steeds vaker op de helft van Bergentheim te vinden. In de 55e minuut leidt dat tot een zeer goede kans voor Kilian, als Mauro vanaf links de bal bij de 2e paal legt. Kilian kapt de bal op zijn sterke linkerbeen, maar schiet de bal op enkele meters van het doel helaas over. Dit was de kans om op dat moment terecht op voorsprong te komen.
Als de wedstrijd vordert zien we beide teams gelijkwaardig worden, zonder dat er echte kansen gecreëerd worden is het een enerverende wedstrijd met veel strijd.
Met nog een kwartier spelen wordt er bij Voorwaarts gewisseld. De licht geblesseerde Roy de Lange en Mauro Slatius worden gewisseld en voor hen komen Kevin Klos en David Heerkes (die zijn debuut maakt in een competitiewedstrijd) in het veld.
Amper een minuut later krijgt Voorwaarts een grote kans via Bernd Bove, die door zijn broer Lars alleen voor de keeper wordt gezet. Helaas komt Bernd net een stap te kort om goed uit te komen en verdwijnt zijn inzet net naast het doel.
Bergentheim begint in de laatste 10 minuten nog met een soort van offensief, wat resulteert in een buitenspel doelpunt en een goede kop- kans die over het doel gaat.
Ook Voorwaarts krijgt in blessuretijd nog een goede mogelijkheid, maar helaas eindigt de inzet van Bernd op de paal.
Als scheidsrechter Jansen na 8 minuten blessuretijd voor het laatst op zijn fluit blaast, staat de eindstand 1-1 op het scorebord.
Hier kunnen beide teams wel mee leven ook al schiet Voorwaarts daar het minst  mee op.

De eerste overwinning laat nog even op zich wachten, dat zal dan over 2 weken moeten gebeuren thuis tegen GFC.