Actiecomite Westerhaar laat van zich horen

2
737

Het belang van de kinderen staat voorop: dat is de rode draad in de plannen van het ActiecomitéWesterhaar, dat enkele weken geleden is opgericht. Het comité bestaat uit het echtpaar Joey en Sabrina Reeringh, Heleen Huiskes, Monique Jans en Marjolijn Veurink.

De vrouwen kennen elkaar onder meer van het schoolplein. „Het verdwijnen van zwembad De Plump uit Westerhaar was daar het gesprek van de dag”, zegt Monique. Sabrina vult aan: „Wij willen iets doen om ervoor te zorgen dat het nieuwe, overdekte zwembad straks op een plek wordt gebouwd die ook vanuit Westerhaar goed te bereiken is. We willen dat zo’n voorziening op de grens van Vriezenveen enWesterhaar komt. Dat is volgens ons de meeste eerlijke oplossing.” Aanvankelijk was er alleen een pagina over het onderwerp op de socialnetwerksite Facebook. „Er komen op die site veel reacties van mensen die er hetzelfde over denken”, zegt Sabrina. „Ik had het balletje opgegooid. Daarna bood Monique spontaan haar hulp aan. Heleen en Marjolijn waren op Facebook actief en gaven daar aan te willen helpen. Later is Joey ook aangeschoven. Hij voert vaak het woord en is handig met de computer.”

Introductie scheiding

Marjolijn knikt: „We willen ons allemaal echt voor deze zaak inzetten.” Joey legt uit dat het ook gaat om de verkeersveiligheid. „Het is belangrijk dat onze kinderen straks via een veilige route van en naar het zwembad kunnen fietsen. Op enig moment moeten ze daarbij de drukke Hoofdweg/ Bouwmeesterstraat oversteken. Dat punt verdient veel aandacht. En daarnaast moet de verlichting op de route in orde zijn. Dat is nu niet het geval, het is ons inziens te donker.”

Het Actiecomité stuurde eerst een e-mail naar oud-Tweede Kamerlid Sabine Uitslag, met een hulpvraag: hoe kunnen we onze standpunten en wensen duidelijk maken richting gemeente? Uitslag, afkomstig uit Westerhaar, gaf niet alleen tips, ze ging ook met de leden van het Actiecomité mee naar het gemeentehuis in Vriezenveen. Daar vond een gesprek plaats met onder meer de CDA-raadsleden Jan Kuilder en Johannes Schipper.

De reacties waren positief, met name over de betrokkenheid. „Vanuit Westerhaar krijgen we eigenlijk alleen maar steun”, aldus Monique. „Het hele dorp staat achter ons.”

De komende tijd wil het Actiecomité in gesprek met alle fracties uit de gemeenteraad. Niet alleen om haar wensen te onderbouwen, want de vijf willen ook meedenken over manieren om het exploitatietekort op de zwembaden terug te brengen, bijvoorbeeld door de energierekening te laten dalen. „Dat is belangrijk om het zwemmen betaalbaar te houden voor alle groepen uit de samenleving”, zegt Joey. Sabrina: „Alle kinderen moeten daar kunnen zwemmen. Daar doen we het ook voor: voor de kinderen.” (Tubantia)

2 REACTIES

  1. het is goed werk wat de stichting wekgroep zwembad westerhaar doet ik hoop dat de politiek een keer naar jullie wil luisteren en er ook wat mee doet gr herman.

  2. beste herman wessels,
    wij staan los van de stichting werkgroep .
    wij doen dit uit eigen beweging.
    vandaar de naam actie comite.
    mvg sabrina reeringh

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier