65 jaar getrouwd

0
950

img_8664_320x200_200Vanmorgen bracht burgermeester Koetje een bezoek aan de heer en mevrouw Toerse uit Westerhaar-Vriezenveensewijk om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk. De heer H. Toerse is geboren op 31-12-1922 en mevrouw A. Toerse – Lambers is geboren op 25-5-1919.

Ook Namens WesterhaarDigitaal.nl van Harte Gefeliciteerd.

img_8691_640x480_618

`Naar Westerhaar, want daar woont mijn volkie`

WESTERHAAR – In een koets reden ze in hun toenmalige woonplaats Hellendoorn naar het gemeentehuis en de kerk. Daarna waren ze samen met broers en zusters.

Er was één kratje bier. “Het was meer water dan bier”, aldus Hendriekus Toerse. Méér was er niet, want het was midden in de oorlog, in 1943, dat hij trouwde met Anje Lambers. In `t Haarhuus in Westerhaar waar ze net vier weken wonen, vierden ze gisteren dat ze 65 jaar getrouwd zijn. Tot vier weken geleden woonden ze nog zelfstandig in Daarlerveen. Maar toen dat niet meer ging, wilde vooral Hendriekus naar Westerhaar. “Want in Westerhaar woont mijn volkie”. In zijn werkzame leven heeft hij alles aangepakt waar hij de kost mee kon verdienen. Hij werkte nog in het veen, was schippersknecht en chauffeur, loste schepen in Vroomshoop bij de Kleine Puntbrug, werkte in verschillende textielfabrieken, onder meer bij Jansen Tilanus. Het echtpaar heeft twee dochters en twee zoons, elf kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen. Zaterdag gaan ze met z`n allen op de foto en daarna is er met meer dan alleen `waterbier` feest in De Klaampe.(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier