15.000 leerlingen in actie tegen zwerfvuil

0
1667

op maandag 16 april heeft wethouder Bert Engberts het startsein gegeven voor de Week van Mooi Schoon op CBS De Sleutel in Vroomshoop. De school gaat samen met 15.000 andere leerlingen uit 17 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil. Van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april doen er 200 scholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten en ouders. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald.

Startsein door wethouder Bert Engberts

In Twenterand doen er deze week 14 scholen mee. Wethouder Bert Engberts is speciaal om het startsein te geven voor de Week van Mooi Schoon naar de school gekomen. Samen maken we de omgeving nog mooier dan dat deze al is. Om jullie te bedanken voor jullie inzet krijgen jullie allemaal een speciaal cadeau”, aldus de wethouder.

Cadeau voor alle leerlingen

Alle leerlingen die dit jaar meededen met de Week van Mooi Schoon ontvingen een bijzonder cadeau. Het Grondstoffen kwartetspel, vol interessante weetjes over grondstoffen, zwerfvuil en afval.

Week van Mooi Schoon

De Week van Mooi Schoon is samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 17 ROVA-gemeenten en scholen uit het basisonderwijs wordt zwerfvuil opgeruimd en worden de leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier