Zonnepark Oosterweilanden officieel geopend

0
1461
Op de foto hebben Lois Goossen en wethouder Martha van Abbema de stekker in het stopcontact gestoken en daarmee het Zonnepark Oosterweilanden officieel geopend.

Met het steken van een grote stekker in het stopcontact is Zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen vandaag officieel geopend. Wethouder Martha van Abbema en Lois Goossen, leerling uit groep 3 van de Rehobothschool, zetten hier symbolisch een grote stap richting het behalen van de duurzaamheidsdoelen van de gemeente Twenterand. “Het is een bijzonder moment in de geschiedenis van Twenterand, maar erg belangrijk voor onze toekomst. Dit Zonnepark symboliseert de doortastendheid in onze ambities. Niet voor niets hanteren wij hierin de slogan ‘Duurzaam Doen’. Ik vind het bovendien erg leuk om dit met Lois te doen. Zij vertegenwoordigt een generatie die straks bepaalt wat er in de wereld gebeurt. Zij heeft haar verantwoordelijkheid alvast genomen door hier het Zonnepark Oosterweilanden te openen,” aldus Van Abbema.

Lois Goossen was de winnaar van een kleurwedstrijd die was uitgezet onder leerlingen van de groepen 1 t/m 4 van de Rehobothschool in Vriezenveen, één van de ‘buren’ van het zonnepark.

Ambitieus
Zonnepark Oosterweilanden is een ambitieus en duurzaam project van de gemeente Twenterand. De wethouder daarover: “Door als gemeente een zelfstandige BV op te richten, houden we zowel de ontwikkeling, als de exploitatie en de daaruit voortvloeiende opbrengsten uit het park, lokaal in handen. Met de opbrengst uit het park worden in de toekomst via een nog te ontwikkelen duurzaamheidsfonds, duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente gestimuleerd. Dit komt neer op een bedrag van 3 à 4 ton netto per jaar.” Door de ontwikkeling van dit zonnepark zet Twenterand concrete stappen in het behalen van de duurzaamheidsopgave.

Aandacht voor biodiversiteit
De gemeente Twenterand heeft in zeer korte tijd dit 14 hectare grote zonnepark met bijna 40.000 panelen gerealiseerd. Op het zonnepark is veel aandacht besteed aan biodiversiteit. Zo zijn er diverse insectenhotels geplaatst, bloemenzaden geplant en loopt er een kudde schapen rond op het park.

De energie van het zonnepark wordt aangeboden door VandeBron. Daar kunnen belangstellenden zich melden als zij duurzame energie af willen nemen.

De dag na de opening, zaterdag 5 oktober, is het park geopend voor belangstellenden. Zij kunnen een kijkje nemen op het park en een rondleiding volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier