Zon en warmte

0
1229

Tips voor een gezonde zomer

Zon en warmte; heerlijk! Maar als u te lang in de zon zit, uw eten te lang buiten de koelkast laat staan of u vergeet tijdens warme dagen genoeg te drinken, kan dat uw gezondheid negatief beïnvloeden. De Gezondheidswijzer Plus, onderdeel van GGD Regio Twente, heeft folders voor u klaar liggen over veilig zonnen, het voorkomen van voedselinfectie en meer onderwerpen die van pas kunnen komen in de zomer, zoals bijvoorbeeld informatie over insectenbeten. Deze folders zijn gratis op te vragen via www.gezondheidswijzerplustwente.nl of via 053 487 68 90. Hieronder vast enkele tips en aanbevelingen!

Zon
‘In Nederland is de zon niet zo sterk`, ‘Ik lig toch niet uren in de zon te bakken?`. Kent u deze redenen om uzelf of uw kinderen niet zorgvuldig in te smeren? Huidkanker komt ook in Nederland steeds meer voor en dit is grotendeels te verklaren door meer blootstelling aan de zon. Het is daarom altijd zaak om uzelf, maar vooral de gevoelige kinderhuid, goed in te smeren en dit per dag regelmatig te herhalen. Niet alleen als u gaat zonnen, maar ook als u buiten gaat sporten of een lange fietstocht gaat maken. Houd er verder rekening mee dat de zon tussen 12.00 uur en 15.00 uur het sterkst is en u dan beter de schaduw op kunt zoeken.

Warmte
Het is in alle seizoenen van belang om hygiënisch om te gaan met voedsel, maar als het warm is, is er een extra punt om rekening mee te houden om voedselinfecties te voorkomen. Zo doet u er goed aan om direct nadat u boodschappen hebt gedaan, de gekoelde voedingsmiddelen op te bergen in de koelkast en bij een barbecue of picknick vlees en salades tot vlak voor gebruik gekoeld te bewaren. Heeft een gerecht langer dan twee uur buiten de koelkast gestaan, bewaar het dan niet. Let verder goed op het scheiden van bereid en onbereid voedsel. Voor meer tips kunt u bij de Gezondheidswijzer Plus uw folders opvragen.

Meer informatie
Bij de Gezondheidswijzer Plus kunt u terecht voor voorlichtingsmateriaal met betrouwbare informatie over Gezondheid en leefstijl. In de maanden juli en augustus staat het thema Gezonde zomer centraal met daarin onder andere informatie over veilig zonnen, voedselhygiëne, Wijs op Reis, eerste hulp tijdens uw vakantie en informatie voor jongeren over veilig vrijen.
Vraag via www.gezondheidswijzerplustwente.nl gratis uw informatiepakket aan. Bellen kan natuurlijk ook, op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur, via 053 487 68 90.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier