Zes-punten duel eindigd in gelijkspel

0
652

De belangen waren vooraf duidelijk .  Bij een overwinning van Voorwaarts zou het verschil oplopen naar 6 punten. Kloosterhaar wou maar al te graag het gat dichten. Ook al omdat ze nog steeds op hun eerste overwinning wachten. Om half 3 zette scheidsrechter Jan Everlo de wedstrijd in gang. Dit allemaal onder een prachtig winterzonnnetje. De wedstrijd begon mat met veel spel op het middenveld. Maar na een kwartier trok Voorwaarts de wedstrijd toch langzaam naar zich toe. Ingeleid door een uitstekend afstandsschot van Julian Slot. De voortreffelijk keepende Marcel Wind kon er nog net een hoekschop van maken. Een ingestudeerde hoekschop werd door Bernd Bove hard ingeschoten, maar ook hij vond  Wind op zijn pad. Bij weer een inzet van Bernd haalde een verdediger de bal van de lijn. De laatste minuten voor de pauze zocht ook Kloosterhaar de aanval. En toch wel verrassend namen ze, middels een prima schuiver van Mark Boshove, de leiding : 0-1. Ongeveer 60 seconden konden hiervan genieten. Na een snelle Voorwaarts aanval kreeg Bernd Bove dan toch zijn verdiende doelpunt : 1-1.

De algemene verwachting was dat Voorwaarts in de tweede helft op dezelfde voet door zou gaan. Maar het omgekeerde gebeurde, Kloosterhaar speelde na de hervatting met veel meer durf en lef. Toch kreeg Voorwaarts de 1e grote kans. De snelle Kilian Ekkel, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Nick Wessels, speelde de bal echter te ver voor zich uit. Vanaf de 58e min gebeurde er ineens van alles. Dylan Snippe stak zijn been uit, zijn directe tegenstander viel er maar al te graag overeen, penalty voor Kloosterhaar. Mark Boshove verzuimde echter het kadootje uit te pakken. Sander Berghuis keerde de beslist niet slecht ingeschoten strafschop voortreffelijk. Twee minuten kwam Voorwaarts wel erg goed weg. Een houdbaar schot vanaf rechts vloog er zo maar in. Volgens Everlo had er iemand “los” geroepen. Dit bleek niet door doelman Berghuis te zijn gedaan, dus moest het wel spits Boshove geweest zijn…. Weer 2 minuten later knalde Dogger aan de andere kant in  goede positie net over.  Al snel kon hij zich revancheren. Een voorzet van Julian Slot belandde op de arm van een Kloosterhaar verdediger, die hier maar weinig aan kon doen. Dogger, die zelden van 11 meter mist, vond Wind op zijn lage inzet. Dit kadootje bleef dus ook onuitgepakt. De wedstrijd werd daarna wat grimmiger. Everlo meende dat hij een daad moest stellen. Hij gaf Julian Slot geel, na een hard duel om de bal, werd hij als schuldige aangewezen. Dit kwam hem duur te staan. Drie minuten later kreeg Julian zijn 2e kaart (nu wel terecht) en kon dus met rood vertrekken. In het resterende deel moest Sander nog 1x keer zijn kunnen tonen. Zeer vakkundig tikte hij een bal uit de bovenhoek. Gezien de matige 2e helft mocht Voorwaarts tevreden zijn met het gelijke spel.

Volgende week volgt de verste uitwedstrijd , we gaan naar AJC Losser. Aanvang 14:30 uur.