Wvm-spelers Getmanski en Stegeman presteren naar behoren op WK sneldammen

0
887

dammen_131_02Op maandag 28 en dinsdag 29 december 2009 werd in de Duitse hoofdstad Berlijn het WK sneldammen gehouden.
Damclub Witte van Moort was vertegenwoordigd door Alexander Getmanski, uitkomend voor Rusland en Bart Stegeman die voor Slovenië de eer hoog mocht houden.
Alexander Getmanski deed wat van hem verwacht mocht worden. Hij speelde een overtuigend toernooi met overwinningen op Alexander Georgiev en Andrej Kalmakov als belangrijkste overwinningen.
Hij was na 20 ronden zwitsers als 6e geplaatst voor de play-off`s. Hier werd hij gekoppeld aan Ron Heusdens, normaal gesproken geen probleem voor Alexander maar werd toch verrast in de eerste partij, de 2e partij kon Heusdens het op remise houden waardoor het toernooi voor Alexander voorbij was met een gedeeld 9e plek.
Bart Stegeman voor het eerst deelnemer aan een WK, speelde een sterk toernooi met een paar minpuntjes wat score betreft. Met mooie overwinningen op Erdinebileg en Butulis en knappe remises tegen Domchev, Ludwig en Vipulis, werd er ook verloren van de Pool Kosobudski en de nederlandse jeugdspeler Gerritsen. Stegeman herpakte zich in het 4e kwart van het toernooi en scoorde 7 punten in de laatste 4 partijen. Hiermee werd een zeer mooie 29e plaats bemachtigd, voor toppers als Kees Thijssen en Wieger Wesselink.
Wereldkampioen werd Alexander Schwarzmann die over het hele toernooi te sterk was voor elke tegenstander. In de play-off`s schakelde hij achter elkaar Ammarillayev, Chizhov, Baljakin en in de finale Valneris uit. Hij was dan ook de terechte kampioen.
Het podium werd compleet gemaakt door Georgiev

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier