WvM naar 2e ronde Nationale bekercompetitie

0
806

dammen_01In de eerste ronde van de Nationale bekercompetitie is damclub WVM er in geslaagd, na een spannende wedstrijd, damclub De Oldehove te verslaan met 5-3.
WvM kwam al snel op achterstand doordat Danny slotboom voor het eerst in 2 jaar weer eens een partij verloor. Slotboom kreeg zijn halfopen klassieke strategie net niet rond tegen Tjalling Goedemoed en moest zelfs kielhalen, nadat bleek dat (in tijdnood) zijn combinatieve verdediging ook net niet klopte.
Vervolgens kwam Westerhaar weer gelijk nadat Gerbrand Hessing na een krankzinnig duel won. In een zenuwslopende partij, waarin geen enkel risico werd geschuwd, vooral van de kant van WvM, kwam het er logischer wijze op aan, dat het duel in tijdnood beslist zou gaan worden. Wonderwel werden er geen ernstige fouten gemaakt en was na de tijdcontrole de stand nog heel spannend, maar waarschijnlijk in evenwicht. Echter bleek na de tijdcontrole dat Hessing`s tegenstander, Oege Dijkstra, precies een zet te kort had, en dus reglementair verloren had, vanwege de klok.
Marino Barkel drukte langzaam zijn tegenstander, Douwe Kootstra, van het bord en wist WvM op een 4-2 voorsprong te zetten. Vervolgens haalde Peter Hoopman het laatste punt binnen, nadat hij zijn voordeel net niet kon verzilveren tegen ex-Westerhaar-speler Klaas-Hendrik Leijenaar. In de tweede ronde, over 2 weken, zal WvM het moeten opnemen tegen O. G. Utrecht.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier