Witte van Moort wint Twentse derby

0
641

dammen_05
Na de nederlaag tegen koploper Volendam stond er voor het eerste team van damvereniging Witte van Moort weinig meer op het spel in de streekderby tegen Orfam Telecom Twente. Echter nadat een der spelers van Orfam Telecom Twente voor de wedstrijd nog eens benadrukte dat Witte van Moort in de vorige ronde definitief was afgehaakt in de titelstrijd, was de toon gezet.
Marino Barkel had echter duidelijk niet opgelet bij de openingstoespraak. Al na zo’n 1,5 uur spelen kwam hij remise overeen met grootmeester Jos Stokkel. Enige tijd later kwamen ook Dik de Voogd en Niek Kuijvenhoven remise overeen met hun tegenstanders. Beiden drongen wel aan, maar kregen weinig voet aan de grond. Datzelfde gold voor teamcaptain Ben Provoost die niet langs jeugdspeler Yuen Wong kwam, ondanks het grote verschil in rating.
Na deze remises zette nestor Auke Scholma de dammers uit Westerhaar voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong door al vroeg in de partij een schijf van tegenstander Koops te veroveren. Koops spartelde nog lange tijd tegen, maar toen Scholma een vernietigende combinatie uithaalde was het verzet definitief gebroken. Lang kon echter niet van deze voorsprong genoten worden. De sterke Duitse grootmeester Vadim Virny wist Orfam weer langszij te brengen door in een typische Virny-partij Casper Remeijer te verschalken.
Martijn Rentmeester leek Witte van Moort weer op voorsprong te gaan zetten nadat hij een combinatie had uitgehaald tegen oud-NK-finalist Bas Messemaker. De winstkansen in de overblijvende 7-om-7 vielen echter zwaar tegen, waardoor net na de tijdnoodfase  de vrede getekend werd.
Niet veel later moest Orfam dan toch lijdzaam toe zien hoe ze definitief op achterstand werden gezet. Igor Tchartoriski probeerde Edwin Twiest nog om te kopen door hem meerdere malen een drankje aan te bieden, Twiest was echter onverbiddelijk en verorberde zijn tegenstander met huid en haar.
Deze klap kwam Orfam niet meer te boven. Eerst speelde Boudewijn Derkx remise tegen Rik Keurentjes, waarna alle ogen gericht waren op invalster Leonie de Graag. Ondanks het enorme verschil in rating met tegenstander Jeroen Goudt, wist de Graag het hoofd koel te houden en rustig naar een puntendeling af te wikkelen, waardoor de Twentse derby in Westerhaar’s voordeel werd beslist met een minieme 11-9 overwinning.
Het tweede team van Witte van Moort wist haar zegereeks voort te zetten in de uitwedstrijd tegen Zwolle. Er werd met 14-6 gewonnen. Overwinningen waren er van Niek Kloppenburg, Bart Stegeman, Eddie Hilberink, René Schippers en Gerbrand Hessing. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn er nog goede kansen op het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. Het derde team leed een 13-7 nederlaag tegen Orfam Telecom 2.
Gerrit Slot Memorial, donderdag 10 februari
Op donderdag 10 februari as. organiseert damclub Denk en Zet/Witte van Moort het inmiddels traditionele Gerrit Slot Memorial, genoemd naar één van haar oprichters. Er wordt gespeeld in een hoofd-, eerste- en tweede klasse. Bij voldoende deelname zal ook gespeeld worden in een huisdammers klasse. De aanvang van het toernooi is om 19:45 uur. Er zal gespeeld worden in het clubhuis aan de Asterstraat 28. Opgave is mogelijk tot twee uur voor aanvang van het toernooi per e-mail: secretariswvm@yahoo.com.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier