Witte van Moort te sterk voor Dammers uit Oost

0
648

dammenDamclub Witte van Moort moest afgelopen zaterdag voor de eerste ronde van de Nationale clubcompetitie aantreden tegen Dammers uit Oost uit Doetinchem.

Dik de Voogd speelde op bord één tegen DUO-kopman Wieger Wesselink. De voogd zat niet echt in de wedstrijd. Door nauwkeurig te spelen kon hij de stand nog enigszins in balans houden en waar velen dachten dat het er hopeloos uitzag, wist hij grootmeester Wesselink toch nog een puntje af te snoepen. Edwin Twiest speelde aan bord twee (weer) tegen Bert Woolschot. Vorig jaar werd het remise, maar dit keer was Twiest zijn opponent te slim af. Na een spannende partij brak de tijdnood Woolschot toch op en werd hij daarna op techniek ‘weggetikt`, zoals dat zo mooi heet. Twiest rondde het laconiek af door zijn plusschijf en dam op te offeren om een gewonnen vier om vier stand over te houden.

Martijn Rentmeester en Jochem Zweerink gaven elkaar geen strobreed toe. Nadat Zweerink een winnend plan over het hoofd had gezien, speelde Rentmeester kundig naar zijn eerste puntje in dienst van Witte van Moort. Voor de andere debutant, Casper Remeijer, begon de competitie met een nederlaag tegen Björn Winkel. Tegen het einde van de partij trapte Remeijer in een verraderlijke drie om twee combinatie. Er had nog wel een remise ingezeten, echter onder tijdsdruk vond Remeijer niet de juiste voortzetting.

Gil Salomé speelde mee als invaller tegen het supertalent Frerik Andriessen. In een bloedtollende Roozenburg pleegde Salomé, na een sterk gespeeld middenspel, een offer in de poging het spel van Andriessen te ontregelen. Andriessen hield echter zijn hoofd koel en wikkelde de partij af naar remise. Marihno Barkel speelde tegen Henk Grotenhuis ten Harkel. Als vanouds kwam er een knallende aanvalspartij op het bord. Barkel wist door precisiespel de belangrijke velden te pakken en besliste de partij met een verrassende offermanoeuvre.

Auke Scholma speelde tegen Gerrit Wassink. Na een spannende middenspelfase wist Scholma de stand van Wassink te splijten en gaf hem geen kans op herstel. Niek Kuijvenhoven speelde tegen de zeer sterke Wouter Ludwig. Na een aanvankelijk ‘dooie` partij werd de knuppel in het hoenderhok gegooid door de spelers en bleek Ludwig de stand iets slimmer te hebben beoordeeld dan Kuijvenhoven, wat resulteerde in een overwinning voor Ludwig.

Boudewijn Derkx moest tegen het zoveelste talent van DUO: Niek Smeitink. Smeitink zat echter geen moment in de partij en speelde de aanval van Derkx niet scherp tegen, waardoor Derkx beslissend centrumvoordeel kon krijgen en dit kon uitbouwen naar een toch wel overtuigende winst. De derde debutant en tevens de nieuwe speler/trainer van WvM Ben Provoost moest aantreden tegen veelvoudig vrouwenkampioene, WK-deelneemster en bondstrainster Nina Hoekman. Provoost leek aanvankelijk wat onder druk te staan, maar wist toch precies hoe hij zijn stelling moest neutraliseren om niet in de verdrukking te komen. De partij eindigde in een puntendeling.

De eindstand werd bepaald op 12-8 voor de dammers van Witte van Moort. Op twee oktober as. speelt WvM voor de tweede ronde in Tilburg tegen Damclub Micone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier