Wijziging aanbiedingstarieven minicontainers

0
625

logo_gemeente_twenterandGoed scheiden is minder betalen 
Het college van de gemeente Twenterand wil bewoners die hun afval goed scheiden belonen. De aanbiedingstarieven voor minicontainers worden gewijzigd. “Onze inwoners zijn fanatiek in het scheiden van afvalstromen. Het is goed om dit nog meer te stimuleren,” volgens wethouder Idzinga. 

In de nieuwe systematiek die het college voorstelt aan de raad komt een verschil in tarief tussen een grijze container en een groene container. Nu is de prijs gelijk maar een grijze container wordt duurder en de groene container wordt goedkoper. Met de verlaging van de groene container stimuleert de gemeente Twenterand bewoners om het afval gescheiden in te zamelen.

Voor bewoners die hun afval niet of nauwelijks scheiden betekent dit dat de kosten hoger worden. Bewoners die hun afval goed scheiden betalen minder ten opzichte van de situatie voor de introductie van de kunststofinzameling (1 juli 2009).  Eenmalig lagere tarieven in  2010
Omdat in het jaar 2009 van de introductie van de kunststofinzameling nog niet duidelijk was welke gevolgen de kunststofinzameling heeft voor de inhoud en aanbiedingsfrequentie van de restafvalcontainer, heeft de gemeenteraad bij amendement besloten de aanbiedingstarieven op hetzelfde prijsniveau te houden als in 2009.

Deze tarieven blijken te laag te zijn om de kosten van de inzameling en verwerking van de rest- en gft-container te kunnen dekken. Om deze reden kunnen de aanbiedingskosten van 2011 en 2010 niet vergeleken worden en kan de indruk ontstaan dat Afvalstoffenheffing duurder is geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier