Wie wordt de Dorpsdichter van Twenterand?

0
796

bieb_320x200_284Tijdens het jaarlijkse Twenteranddictee op dinsdag 17 november, georganiseerd door de Openbare Bibliotheek Twenterand, in samenwerking met de Stichting Twenterand Cultuur en de gemeente Vriezenveen, wordt tevens de aftrap gegeven voor een nieuw project, met het motto: ‘Twenterand dichter-bij`.
De bibliotheek organiseert met dit project een verkiezing voor een Dorpsdichter, die twee jaar lang zijn of haar dichterstalent mag laten zien door actuele zaken in de gemeente Twenterand in poëzie te verwoorden.

Gedurende deze twee jaar wordt de dorpsdichter een belangrijk figuur in de gemeente. Van hem of haar wordt verwacht dat hij of zij tien gedichten per jaar maakt, waarin duidelijk blijkt wat de inwoners van Twenterand zoal beroert. De thematiek moet dus duidelijk herkenbaar aanwezig zijn in de gedichten. Alle belangrijke zaken in de gemeente, of het nu gaat om politiek, feestelijkheden of volksaangelegenheden, kunnen daarbij het onderwerp zijn.
Natuurlijk staat er een geldelijke beloning tegenover de schrijfinspanningen van de Dorpsdichter van Twenterand.

Degene die mee wil doen met de strijd om dorpsdichter te worden kan in de periode van 17 november tot 5 januari een gedicht inzenden, dat beoordeeld wordt door een vakkundige jury.
De uiteindelijke verkiezing van de Dorpsdichter wordt gehouden op donderdag 28 januari 2010, tijdens de finale van de jaarlijkse gedichtendag in het Kulturhus in Westerhaar.

Tijdens het Twenteranddictee op 17 november licht de dorpsdichter van Raalte, Benne Solinger, zijn functie toe in de pauze van het dictee voor volwassenen. Benne, die sinds februari van dit jaar actief is als dorpsdichter legt dan uit wat het is om dorpsdichter te zijn en leest natuurlijk een paar gedichten voor die hij naar aanleiding van actualiteiten in Raalte heeft gemaakt.
Geïnteresseerden die mee willen dingen naar de functie van dorpsdichter van Twenterand zijn van harte uitgenodigd om deze avond hierbij aanwezig te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier