Wethouder Becker opent feestweek Kulturhus.

0
901

pict0863_desktop_resolutie_400
Wethouder Freek Becker opende maandag de feestweek rond de opening van het Kulturhus, dat de titel ‘Wij zijn aan zet’ meegekregen heeft. De feestweek die allerlei verschillende culturele aspecten bevat, wordt de bevolking  aangeboden. De wethouder zei zich trots te voelen dat er een dergelijke evenement is neergezet, waarin cultuur, muziek, sport, dans en culinaire activiteiten een grote plaats innemen.
De jeugd was maandag in groten getale naar het in mei officieel geopende prestigieuze gebouw aan de Beeklaan gekomen en mocht als start voor de feestweek massaal  ballonnen oplaten. Daarna ‘konden de spelen beginnen’. De evenementen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën en bijvoorbeeld  het ‘smikkeluurtje’, waarbij de peuters van de peuterspeelzaal samen met de bezoekers van de dagopvang gezamenlijk hebben gegeten, was een groot succes. Oud en jong konden gezellig met elkaar keuvelen en er werd ook veel gezongen. De ‘Toeterroute’, waarbij de jeugd kennis maakt met harmonie- en fanfaremuziek, viel ook erg in de smaak, terwijl de workshop Djembé met de titel ‘Hello Afrika’ voor de jeugd van 4 tot 12 jaar een groot succes was en heel veel deelnemers opleverde.
Tot nu toe is er al een groot aantal belangstellenden geweest om ‘Aan Zet’ te zijn. En hoewel er een paar veranderingen in het programma zijn door programma-afzeggingen (onder meer de talentenjacht gaat niet door, terwijl topspelers van FC Twente, Ramon Zomer en Jeroen Heubach niet voor de voetbalclinic naar het Kulturhus kunnen komen) is de organisatie tot nu toe tevreden.  Maandagavond waren er ongeveer 100 bezoekers bij het onderdeel volksdansen voor de senioren, waarbij het orkest ‘Moat 40’ uit Vasse het muzikale deel opvulde.
Vandaag staat het Kulturhus in het teken van onder meer Sport&Fysio, het seniorenorkest Sohno, ‘Van Horen Zeggen’, Theater Peterselie voor de kleintjes, nogmaals Djembé en straattheater. Vrijdag is er nogmaals de Toeterroute, het straattheater, sportclinics, een optreden van Trails, en DJ Jumpstyle. Zaterdag is er rolstoelbasketbal. Het totaaloverzicht en de inschrijfformulieren zijn te verkrijgen in het Kulturhus.
“Wij zijn aan zet’ wordt zondag 30 september afgesloten met een dienst, waaraan meedoen de gereformeerde kerk, de hervormde gemeente en de baptistengemeente. Aanvang 19.00 uur in het Kulthurhus. Het thema van de zangavond is ‘In de Klaampe klinkt een lied’ en de muzikale ondersteuning wordt gedaan door de christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria.Door Marina Arbouw.Foto:WesterhaarDigitaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier