Westerhaars rallyteam rijdt bijzonder goede 1e wedstrijd.

0
1038

foto_walter_geuzebroek_640x480_640Zaterdag 6 maart werd in Ede de OVD Groep Rallysprint verreden. Ook Rallyspeed Vechtdal stond hierbij aan de start, met de 30-jarige Dirk de Boer achter het stuur van de Zwart – Rode Citroen Saxo.

Dit jaar rijdt Dirk het Nederlands Rallysprint Kampioenschap met op de hotseat navigator Dennie Rovers. In 2009 zijn zij gestart met de Citroen Saxo, gedurende de winterstop is er hard gewerkt om de Saxo op en top in orde te krijgen om het jaar 2010 vol er tegenaan te gaan.

De OVD Groep Rallysprint in Ede was de eerste wedstrijd van dit seizoen uit het kampioenschap. Dirk stond deze keer samen met navigatrice Annabeth Bleijenberg aan de start van dit evenement, omdat vaste navigator Dennie Rovers verhinderd was.

Tijdens het verkennen bleek al gauw dat er een goede klik was tussen ons, zei Annabeth, die overigens zelf uit Veenendaal komt en daardoor de omgeving op haar duimpje kent.
De eerste proef gingen we rustig van start, om zo aan elkaar te wennen en te kijken wat de auto doet. Al na de eerste ronde bleek dat zowel de auto, als wijzelf in topvorm waren, dus konden we het tempo opvoeren. Dit resulteerde in een topprestatie en werden de eerste punten behaald voor het kampioenschap:

foto_frank_zalm_640x480_40010e Algemeen in het sprint kampioenschap
3e Formule 2
1e Groep A

Dit belooft iets voor de rest van het seizoen. Dirk verraste het publiek met een bijzonder agressieve rijstijl, “het leek wel een achterwiel aangedreven auto” was dan ook een veel gehoorde uitspraak!.

De eerstvolgende wedstrijd die verreden wordt voor het sprint kampioenschap is de TankS rallysprint te Emmeloord op 20 maart.
Hier zal Dennie weer plaats nemen op de hotseat naast Dirk.

Voor deze wedstrijd en de rest van het seizoen is het team nog opzoek naar sponsoren.
Voor bedrijven is dit de uitgelezen kans zich door heel Nederland te promoten.
Voor meer informatie betreffende eventuele sponsoring, kunt u altijd contact opnemen via de mail: rallyspeedvechtdal@live.nl
Foto`s- Frank Zalmé  en Walter Geuzebroek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier