Westerhaars rallyteam crasht tijdens de Rally van Sulingen

0
809

sulingen3_400Eindelijk was het dan zover, de eerste buitenlandse rally voor het Rallyspeed Vechtal Team uit Westerhaar.
Iedereen keek er al weken naar uit. We zouden al op vrijdag vertrekken om er in ons eigen Holland Rally House een gezellige vooravond van te maken. En dat is gelukt, na het opzetten van de O zo moeilijke tent, hebben we gezellig met ons team en vrienden een barbeque gehouden wat tot in de late uurtjes is doorgegaan.
Op zaterdag ochtend moesten Dirk en Dennie vroeg op om de 3 verschillende KP`s te gaan verkennen. Alex Eisenberg was ook bij ons om ons van een aantal handige tips te voorzien.
Na een kleine vertraging vanuit de organisatie was het dan hoog tijd om om 16.01uur te mogen starten aan de wedstrijd.
Dirk en Dennie hadden vol goede moed dat het een mooie en leerzame wedstrijd zou worden, de Saxo had namelijk na de Tank S Sprint nieuwe remblokken gekregen en de versnellingsbak was gereviseerd, dit om aan het toeval niets over te laten.
De 1e KP ging ontzettend lekker, behouden zijn we van start gegaan om weer te wennen aan de nieuwe remblokken en om ook te wennen aan de verschillende type wegdek dat in Duitsland aanwezig is.
Tijdens de 2e KP hebben we dan ook gemerkt dat we door de nieuwe remblokken soms iets te vroeg stil stonden en dat het op sommige plaatsen lastiger was om te remmen door de grip die het wegdek ons bood, maar des al niet te min begonnen we lekker in ons ritme te komen.
Op de 3e KP ging het helaas verschrikkelijk mis. Na een goede start en een goed wedstrijdritme aangenomen te hebben bleek dat tegen het einde van de proef we op een 500m rechtstuk geen remmen meer hadden (achteraf bleek dat de remleiding waarschijnlijk was afgebroken door het onverhard). We reden hier vol in 4e versnelling en moesten op het einde officieel links. Dirk had +/- 6 seconden om te beslissen wat hij ging doen, rechtdoor op een stenen schuur met een berg stenen ervoor, links de weg vervolgen die was uitgereden en waar grote dikke bomen stonden of rechtsaf slaan in de hoop uit te kunnen rollen.
Er werd gekozen om op het laatste moment rechtsaf te gaan, helaas stond hier dicht tegen de proef midden op de weg een auto van 2 officials die we vol raakte.
Eerst dachten we dat iedereen in orde was maar na enkele minuten bleek dat de ene official last had van haar hoofd en ook Dennie bleek veel last van zijn rug en nek te krijgen.
Als gevolg hiervan werden de official en Dennie in de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis ter controle.
De official mocht na controle naar huis maar Dennie moest ter observatie een nacht blijven.
De volgende ochtend mocht Dennie gelukkig weer naar huis en behalve veel spierpijn in zijn rug en nek gaat gelukkig alles goed.
De schade aan de Saxo is ook te reparenen en het team zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op de rallypaden te verschijnen.
Inmiddels is ook onze website online: www.rallyspeedvechtdal.com en hier kun je ons team gedurende het seizoen volgen. Ook onze onboardbeelden van de crash zijn hier te bezichtigen.

Verder willen wij iedereen bedanken die ons na de crash zijn komen bezoeken of per mail een steuntje in de rug hebben gegeven
Met dank,

mvg
Dirk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier