VVD Twenterand weigert rol als gedoogpartner.

0
637

De drie christelijke partijen, CDA, CU en SGP, hebben de VVD Twenterand gevraagd onder welke voorwaarden zij als vierde partij zou willen toetreden tot de coalitie. Na een aantal gesprekken bleek dat dit alleen mogelijk was als gedoogpartner.
Chris Walraven, fractievoorzitter van de VVD Twenterand: “De stellingen waren vooraf al ingenomen en de piketpalen geslagen. Voor een vierde partij was geen ruimte in het college en er bleef alleen een rol als gedoogpartner over. Natuurlijk zouden we wel enige invloed kunnen hebben op de samenstelling van het bestuursakkoord maar verder moesten we tekenen bij het kruisje. Take it or leave it.”

Introductie scheiding

Vooraf had de VVD Twenterand al aangegeven niet akkoord te kunnen gaan met slechts een rol als gedoogpartner en heeft woensdagavond 16 april 2014 de toekomstige coalitiepartijen officieel laten weten daarom niet de mogelijke vierde partij te kunnen zijn.
Walraven: “Jammer dat het niet gelukt is, maar vanaf het begin ontbrak bij ons het goede gevoel. Dat gevoel hadden we bij de vorige coalitie wel, maar daar waren we vanaf het begin bij de coalitievorming betrokken, zowel bij het vaststellen van het coalitieakkoord als bij de samenstelling van het college. Het pluche heeft in onze optiek bij deze coalitievorming helaas een te grote rol gespeeld. Een coalitie bestaande uit hoogstwaarschijnlijk drie confessionele partijen, voelt echt aan als een stap terug in de tijd. Er zijn echter nog twee andere partijen die in aanmerking komen als vierde partij, dus mogelijk gaat er nog wat gebeuren. Voor de VVD Twenterand is het echter einde verhaal wat deze coalitie betreft.”
Zoals altijd gaat de VVD ook de komende vier jaar uit van eigen kracht en zal de nu voor de hand liggende coalitie constructief maar kritisch volgen. De VVD Twenterand wenst deze drie coalitiepartijen en het college alle succes in het behartigen van de belangen van de inwoners van Twenterand.
VVD Twenterand
Chris Walraven fractievoorzitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier