Voorwaarts zet zegereeks voort

0
655

logo_vv_voorwaarts_125De zesde wedstrijd van het seizoen stond op het programma. Een thuiswedstrijd met een recent verleden. In de nacompetitie van vorig seizoen speelde Voorwaarts twee wedstrijden tegen WZC uit Wapenveld. Deze dubbele confrontatie werd door Voorwaarts winnend afgesloten. WZC dat slecht aan de competitie begon had de laatste twee wedstrijden gewonnen. Voorwaarts stond samen met “de Boys” aan de kop van de ranglijst. Om bij te blijven was het dus noodzaak om de punten in Westerhaar te houden.

In het begin waren er kleine kansjes voor beide ploegen. WZC kwam met snelle spitsen een enkele keer gevaarlijk door de verdediging van Voorwaarts. Voorwaarts speelde niet het voetbal dat de supporters graag zouden zien. Er werd onzorgvuldig gespeeld met veel onnodig balverlies.
In de 24e minuut kreeg WZC een vrije trap die voor de goal van Voorwaarts werd gebracht. De bal werd slecht weggewerkt en in tweede instantie was het Arnaud van Guilik die de bal achter Dinand Stuifzandt schoot en daarmee WZC op een 0-1 voorsprong bracht.
Kort na dit doelpunt had het ook maar zo 0-2 kunnen worden, was het niet dat Dinand Stuifzandt alert reageerde op een aanval van WZC. Voorwaarts kwam langzamerhand wat beter in de wedstrijd en het duurde tot kort voor de rust voordat dit succesvol werd. In de 43e minuut gaf Gerran Protzman een dieptepass op Gert Dogger die doorliep richting het doel van WZC. Hoewel Israël Basmaci vrij voor de goal stond rondde Gert zelf koelbloedig af. Voor de rust waren er nog een paar kleine kansjes maar dit leverde geen doelpunten op. De thee werd opgezocht met 1-1 ruststand.

Na de rust kwam er een ander Voorwaarts uit de kleedkamer. Vanaf de eerste minuut werd de bal zorgvuldiger rondgespeeld, werd er daardoor minder balverlies gelden en werden er enkele mooie kansen gecreëerd. Kansen die vooralsnog niet tot een doelpunt leidden. In de 53e minuut was het dan eindelijk zover. Gert Dogger slalomde langs enkele verdedigers van WZC en gaf uiteindelijk de bal strak voor het doel waar Israël Basmaci al klaarstond om beheerst de 2-1 in te tikken. Voorwaarts bleef doorgaan en de verdediging van WZC kwam behoorlijk onder druk te staan. In de 59e was er net buiten de zestien een overtreding nodig om het Voorwaarts gevaar te weren. De toegekende vrije trap werd door Gert Dogger in de muur geschoten, echter de harde rebound werd door een verdediger van WZC nog van richting veranderd en daardoor was keeper Wibo van Dijk kansloos.
De buit leek binnen met een 3-1 voorsprong. Toch was het wel nodig om het koppie erbij te houden. Eén gevaarlijke uitval zou maar zo de aansluittreffer kunnen betekenen. Zover lieten de Voorwaartsen het niet komen. In de 66e minuut was het een korte corner van Gert Dogger en Israël Basmaci die door Israël werd voorgegeven. Bij de achterste paal stond Michel Smit om de bal beheerst binnen te koppen. Het eerste doelpunt van Michel sinds zijn rentree en de 4-1 voor Voorwaarts. Twintig minuten waren er dus nodig om de overwinning zeker te stellen en daarmee de drie punten in Westerhaar te houden. De goed leidende scheidsrechter van `t Goor uit Doornspijk gaf beide ploegen twee keer geel. We blijven medekoploper en de spanning stijgt richting het einde van de eerste periode. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Nieuwleusen. Een lastige tegenstander die met drie punten achterstand ook nog volop meedoet.