Voorwaarts wint ruim van SVV’56 na matige vertoning

0
607

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa een goede voorbereiding is op zaterdag 6 september eindelijk de competitie begonnen. Voorwaarts kende een goede beker serie en met 3 overwinningen is het team door naar de 2de ronde. SVV uit Sibculo is de eerste horde die genomen moet worden in de competitie.
Om half 3 floot scheidsrechter Vos voor het eerst en meteen was duidelijk wat trainer Loode had bedacht. Druk houden op het middenveld en de verdediging van SVV was duidelijk te zien. Dit resulteerde in een overtreding in 4de minuut op Gert Dogger net buiten de 16 meter. De doelman van SVV dacht dat Gert hem over de muur zou spelen maar Dogger dacht daar anders over en tikte hem gericht langs de muur waardoor de keeper kansloos was en de 1-0 op het bord kon. In de minuten daarna het zelfde spelbeeld waarbij ook SVV een mooie aanval had en de rechtsbuiten zelf in de 16 de keeper kon omspelen en de bal voorgeven echter Rutger Slot kon de bal alsnog pareren . Voorwaarts ging door en met een snelle aanval opgezet vanaf het middenveld werd

uiteindelijk Gert in bal bezit gebracht door Bernd Bove die nu op het middenveld speelt. Gert kon met een enkele beweging 2 spelers van SVV op het verkeerde been zetten en schoot de bal netjes rechts langs de doelman en de 2-0 was een feit. Na de 2-0 werd het er niet beter op. De aanvallers gunden elkaar de ballen niet toe en ook enkele zelfzuchtige acties die op niets uitliepen hield SVV enigszins in de wedstrijd. Tot op slag van rust, in de 44ste minuut, waar een goede voorzet van Gert Dogger knap werd ingekopt door de jongste Harms , Tim welteverstaan en met deze stand werd er ook gerust, 3-0.
Na de thee, waarin Timo ter Braak werd vervangen door Roy de Lange, was het wederom Voorwaarts wat de aanval zocht maar vooral op het middenveld ging het niet snel genoeg waardoor het SVV nog steeds kon belopen. Echter in de 49ste minuut was het wederom raak. Nu was de oudste van de familie Harms. Na een mooie aanval op rechts bereidde Roy de Lange het doelpunt van Jordy voor en de 4-0 werd bijgeschreven op het scorebord. De wedstrijd was nu wel gespeeld en een paar minuten laten was het wederom Gert Dogger die na een mooie assist van Bernd Bove de 5-0 kon aantekenen. Na dit doelpunt werd het wat slordig bij Voorwaarts en het tempo ging nog verder naar beneden. Reden voor trainer Loode om de moe gestreden Mark Smelt die van en blessure terug komt te vervangen voor Jordy Niks. Inde 65ste minuut was het SVV´56 die de moed nog niet had opgegeven maar vooral wilskracht toonde om de ere treffer te maken. Een aanval die slecht werd verdedigd werd omgezet in een doelpunt 5-1 .Voorwaarts kreeg ook in deze periode een aantal goede en mooie kansen maar de scherpte was mede door de warme omstandigheden verdwenen. In de 72ste minuut werd Jordy Harms vervangen door Tom Meijer die een goede inval beurt maakte.
SVV wist in de slot minuten nog een keer gevaarlijke te worden en de eindstand op 5-2 te brengen. Na exact 90 minuten hield de goed leidende Scheidsrechter een eind aan en was de eerste overwinning binnen. Nog geen oogstrelend voetbal maar wel een goedde start van het seizoen.
Opstelling: Stuifzandt, B. Wessels, Nijhof, Slot, L. Bove, ter Braak (de Lange), B. Bove, Smelt (Niks), T. Harms, Dogger, J. Harms (Meier)