Voorwaarts wint ruim en dik verdiend van ON Almelo

0
2226

Voorwaarts stond op de 12de plaats en ON op de 6de, een moeilijke wedstrijd mag je dan. Voorwaarts had een mooie reeks na de winterstop maar die werd door de Esch en Kloosterhaar verbroken , tijd voor de ommekeer.

Voorwaarts begon goed fel aan de wedstrijd waar ON vanaf het begin moeite mee had. Felle duels overal op het veld en vaak kwam er een voorwaarts speler als winnaar uit de strijd. Vanaf de 8ste minuut kreeg Voorwaarts in 3 minuten 3 kansen. Eerst tikte Mauro Slatius een goede corner Gert Doggernet over, nog geen minuut later waren beide opnieuw betrokken bij een kans, dit keer stuitte Mauro op de keeper.  Weer een minuut later kopte Kevin Klos een corner van Gert Dogger snoeihard op de lat. Het bleef echter 0-0.

Vanaf de 22ste minuut kreeg ON wat meer vat op de wedstrijd en moest Voorwaarts ook achteruit , echter Keeper Sander Berghuis hield zijn doel schoon. In de slot minuut van de 1ste helft opende Voorwaarts verdiend de score. Bernd Bove bracht zijn broer Lars in stelling die de bal onhoudbaar in de rechterhoek schoot. Met deze stand gingen we aan de spreekwoordelijke thee.

Na de rust werd duidelijk met welke opdracht de Almelo’ers het veld waren ingestuurd. Ze begonnen  fel en goed voetballend aan de 2e helft en Voorwaarts moest achteruit. Voorwaarts hield in deze fase stand en knokte zich terug in de wedstrijd. Tot de 67ste minuut gebeurde er niet veel maar toen zagen de supporters een van Gert Doggers mooiste doelpunten in zijn lange carrière. Een geweldige crosspass van Yarnick Boertje vanaf de middenlijn viel achter de verdedigers voor de voeten van Gert Dogger die de bal snoeihard ineens op zijn pantoffel nam. De bal verdween achter de keeper in het net die de bal alleen gehoord moet hebben, 2-0. Een geweldige opsteker voor de thuisploeg die een veilige marge leek te hebben. De ploeg van trainer Nijzink groeide in de wedstrijd en gaf ON weinig ruimte en kansen. In de 70ste minuut werd Kevin Klos gewisseld voor Wout Roelofs, De wedstrijd leek dood te bloeden maar er kwam voor Voorwaarts nog een mooi slotakkoord. Na een mooie aanval schoot Lars Bove zijn 2e van vanmiddag binnen en direct daarna deed Gert Dogger hetzelfde als Lars en bepaalde de eindstand op een dik en dik verdiende 4-0.

Een geweldige opsteker voor de thuisploeg dat na 2 verliespartijen weer weet te winnen tegen een goede tegenstander. Volgende de uitwedstrijd in Aadorp tegen ASV’57 waar het team met goed vertrouwen naar toe zal reizen.