333

Zaterdag 3 februari is het eindelijk weer zover, Voorwaarts 1 mag hun 1e competitiewedstrijd van 2024 aantreden tegen SC Lutten.

Door verschillende omstandigheden zijn er meerdere vaste krachten niet aanwezig en was het voor de staf puzzelen om een representatief team het veld in te sturen, zonder veel concessies te doen aan de speelwijze.

Alen Toprakcan, Bjorn Wessels en Diede ter Braak sluiten aan uit de lagere elftallen, waarbij de eerste twee in de basis starten.

Als de goed leidende scheidsrechter Baake om 14.30 uur voor de aftrap fluit, zien we meteen de intenties van beide teams. Lutten begint voorzichtig en Voorwaarts steekt vanaf de eerste minuut veel energie in de wedstrijd. Dit leidt al na enkele minuten tot een schietkans voor Julian Slot, die geblokt wordt. Mauro Slatius is er als de kippen bij en schiet de afvallende bal geplaatst in de hoek. 0-1

Lutten lijkt wat aangeslagen, enkele minuten later is het weer Mauro die met een prima voorzet Kilian Ekkel bereikt, die de bal rakelings over het doel schiet.

Gedurende de wedstrijd krijgt Lutten iets meer ruimte vanaf hun rechterkant, maar daar wordt niet veel mee gedaan. Voorwaarts staat prima te verdedigen onder leiding van Bjorn Wessels, waarbij Thomas Olsman, Sander Scherphof en Roy de Lange in de duels duidelijk laten zien dat er wat hun betreft niet veel te halen valt voor de aanvallers van Lutten.

Als we een klein half uur op weg zijn zien we de vandaag van een blessure terug gekeerde Yarnick Boertje een kopduel winnen op het middenveld, waarna hij Mauro bereikt wiens voorzet iets te hard is. Kilian weet de bal nog net voor de achterlijn binnen te houden en met een geweldige kapbeweging zijn directe tegenstander af te schudden. Wat daarna gebeurd was zelfs voor de keeper van Lutten bewonderenswaardig. Kilian lobt de bal een meter vanaf de achterlijn over de keeper en de bal valt bij de 2e paal tegen het zijnet binnen. 0-2

Dit blijft ook de ruststand.

Kevin Klos wordt vervangen door Diede ter Braak. Ondanks de verwachting van een agressiever Lutten is het Voorwaarts die al snel de eerste kans krijgt via Mauro die met zijn kopbal iets te hoog mikt waardoor de bal op het dak van het doel terecht komt.

Na zo`n 10 minuten is het weer Mauro, die door een steekbal van Diede alleen voor de keeper terecht komt, maar naast mikt.

Toch zien we nu ook Lutten met wat meer aanvallende intenties, wat in de 56e minuut leidt tot de eerste goede redding van Alen Toprakcan.

Ondanks de aanvallende intenties van Lutten is het Voorwaarts die de meeste gevaarlijke aanvallen laat zien en dat leidt in de 66e minuut tot een doelpunt van Mauro, die een afvallende bal via een tegenstander in het doel weet te krijgen. 0-3

Even later is het Bjorn Wessels die gewisseld moet worden, hij heeft met weinig trainingsarbeid toch de achterhoede bijna 70 minuten geleidt alsof hij nooit is weg geweest. Nick Wessels komt in zijn plaats, waardoor er positioneel aan Voorwaarts-kant wat gewisseld wordt.

De wedstrijd wordt iets rommeliger en er komt meer ruimte op het veld. Voorwaarts maakt daar gretig gebruik van en wordt zo nu en dan onreglementair afgestopt. Dit zorgt ervoor dat de met de rust in het veld gekomen Niels Lammers van Lutten, binnen 29 minuten zijn 2e keer geel pakt, waardoor Lutten met 10 man komt te spelen.

We zien enkele grote kansen voor Voorwaarts, waaronder een rebound voor Kilian op een schot van Yarnick. Een 1 op 1 situatie met de keeper van Mauro na een geweldige pass van Kilian. En een voorzet van Mauro, die bij de 2e paal in het zijnet geschoten wordt door Kilian.

De mooiste aanval na combinatiespel van Yarnick, Mauro en afgewerkt door Diede wordt buitenspel gegeven. Ondertussen weet Lutten vlak voor tijd wel een kans te benutten en staat het 1-3.

In blessuretijd wordt de eindstand op het bord gezet, na wat frommelwerk in de 16-meter is het een typisch Nick Wessels- moment die ook het laatste zetje weet te geven, waardoor Voorwaarts met een 1-4 einduitslag huiswaarts kan keren.

Een zeer verdiende overwinning, die hard nodig was om aansluiting te houden in deze gekke sterke competitie.

Opstelling:  A. Toprakcan, R. de Lange, B. Wessels (N. Wessels), S. Scherphof, T. Olsman, L. Bove, K. Klos (D. ter Braak), J. Slot, Y. Boertje, M. Slatius, K. Ekkel