Voorwaarts verliest verdiend

0
796

vooEindelijk stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. De winter had ervoor gezorgd dat er ruim twee en halve maand is gepauzeerd. Zwolsche Boys was de tegenstander deze middag. Voorwaarts begon gehavend aan de wedstrijd. Liefst vijf basisspelers werden gemist. Robin Smits, Mark Smelt en Frank Leushuis waren geblesseerd terwijl Israël Basmaci en Dinande Stuifzandt geschorst waren. De eerste 20 minuten werden er enkele kleine kansjes door Voorwaarts gecreëerd maar dit resulteerde echter niet in een doelpunt. Na een half uur kwam Zwolsche Boys er steeds gevaarlijker uit. Bij één van deze aanvallen kwam een aanvaller alleen door, keeper Alan Topracan pareerde de bal maar nam volgens de scheidsrechter de man mee. Een penalty was het gevolg. Een zware beslissing, maar hij kon gegeven worden. Wesley Bruins schoot onberispelijk de 1-0 binnen. Kort hierop kroop Gert Dogger langs enkele tegenstanders maar zijn schot ging over het Zwolse doel. Kort voor rust sloeg Zwolsche Boys met enkele snelle aanvallen Voorwaarts knock-out. Beide keren was het Berry Mulder die de trekker overhaalde. Voor de meegereisde supporters was het overigens in beide gevallen buitenspel. Zeker bij de 3-0 stond de aanvaller twee meter buitenspel. Tijdens de rust wisselde trainer Tonny van Veen twee keer. De jeugdspelers Jordy Harms en Bjorn Wessels kwamen voor Michel Lensen en Robbin Jasper. In de 50e minuut werd Gert Dogger binnen de zestien meter onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd door Gert Dogger binnen geschoten en de 3-1 stond op het scorebord. Zwolsche Boys nam echter direct het heft weer in handen en uit een corner kopte Jeffrey van de Vlist de 4-1 binnen. Voorwaarts kreeg nog enkele vrije trappen. Uit één van deze vrije trappen, door Gerran Protzman ingeschoten, werd door Voorwaarts geappelleerd voor hands. Dit werd door de scheidsrechter echter weggewuifd. In het restant van de wedstrijd scoorde Theo Mulder, via Mark Ekkel, met een kopbal ui t een corner van Gert Dogger. Aan Zwolse kant scoorden Berry Mulder en Nedad Lukic ieder één keer, waardoor de eindstand van 6-2 werd bereikt. Conclusie deze middag was duidelijk dat Zwolsche Boys dik verdiend de drie punten in huis hield en dat Voorwaarts absoluut niet het gewenste niveau liet zien. Natuurlijk waren er oorzaken aan te dragen, maar het zal toch beter moeten in de komende weken. Gebrek aan ritme en training maakten het onderscheidt. Zwolsche boys heeft net als veel tegenstanders in de derde klasse C kunstgras. Dit in tegenstelling tot Voorwaarts. Deze middag werd weer pijnlijk duidelijk dat, wanneer je mee wilt doen om de bovenste plaatsen, ook Voorwaarts niet zonder kunstgras kan.
Opstelling Voorwaarts: Alan Topracan, Jaimy Snippe, Theo Mulder, Michel Smit, Wout Roelofs, Rutger Slot, Gerran Protzman, Michel Lensen (45e Bjorn Wessels), Robbin Jasper (45e Jordy Harms), Gert Dogger.