Voorwaarts verliest in slotminuten

0
699

logo_vv_voorwaarts_125Iets later dan half drie begon Voorwaarts zaterdag aan een nieuwe competitie in de derde klasse. Zonder de drie naar DETO teruggekeerde spelers en Michel Smit, die naar Den Ham terugging, moest Voorwaarts tegen Sportlust Glanerbrug aantreden.
Beide teams begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd hetgeen resulteerde in een paar kleine kansjes. In de 21e minuut gaf Gerran Protzman een steekbal op Gert Dogger die zijn inzet op de paal zag eindigen. Enkele minuten later scoorde Glanerbrug uit een scrimmage voor de goal van Dinand Stuifzandt. Echter scheidsrechter van Meenen uit Slagharen zag dat de bal door Gerard Kiel met de hand werd binnengetikt. Een gele kaart was het gevolg en de stand bleef 0-0, wat ook een juiste weergave was van het getoonde spel door beide elftallen.
Na de rust was het Voorwaarts die de aanval zocht maar een snelle uitval van Glanerbrug werd de Voorwaarts verdediging fataal. Bjorn van Schomberg maakte dankbaar gebruik van een communicatiefout en tikte de 1-0 binnen. Voorwaarts ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het wederom Glanerbrug dat scoorde. Een lange, hoge bal van Voerman werd door Dinand Stuifzandt niet helemaal juist beoordeeld waarna de goalie met bal en al in het zijnet duikelde. De 0-2 was hiermee een feit. Een kopbal van Theo Mulder, enkele kansjes van onder andere Gert Dogger brachten de aansluitingstreffer niet op het scorebord. Tot in 61e minuut een vrije trap van Gerran Protzman door Mark Ekkel werd binnengetikt. De één na de andere kans werd onbenut gelaten totdat Wout Roelofs de bal voor de goal bracht en keeper Pieter Kuiper onder bal doorliep. Mark Ekkel schoot de opstuitende bal met een omhaal in het net. Met nog een kwartier te spelen was de 2-2 bereikt en ging Voorwaarts nog voor de winst. Gert Dogger kwam alleen voor de keeper maar deze redde, met hulp van een verdediger, prachtig. Ui t een corner was het weer Mark Ekkel die de bal binnenschoot. Alle spelers en supporters juichten, maar helaas te vroeg, de scheidrechter had nog niet gefloten en de corner moest opnieuw worden genomen. In de 85e minuut nam invaller Marco Smulders de bal, na een diepe pass, prachtig mee en verschalkte Dinand Stuizandt door de 2-3 binnen te schieten. Weer moest Voorwaarts opzoek naar de gelijkmaker die nog bijna door Robbin Jasper duikend werd binnengekopt, maar de bal ging net voorlangs. In blessuretijd was het nogmaals Marco Smulders die de eindstand van 2-4 op het scorebord liet verschijnen. Na het eindsignaal ging Rutger Slot nog met de scheidsrechter in gesprek over enkele, in zijn ogen, discutabele beslissingen. Scheidsrechter van Meenen toonde Rutger alsnog een gele kaart hetgeen zijn tweede (dus rood) was deze middag.
Jammer dat de drie punten niet in Westerhaar bleven maar het vertoonde spel geeft, ondanks enkele foutjes, toch perspectief voor de volgende wedstrijden. Aanstaande zaterdag tegen de Blauwwitters kunnen de oranjehemden dat laten zien door wellicht de drie punten wel te pakken.