Voorwaarts verliest door eigen fouten van Sp. Glanerbrug

0
670

logo-vv-voorwaarts-125.jpgTrainer Werner Loode was terug van zijn korte vakantie en werd geconfronteerd met een behoorlijke
ziekenboeg en moest puzzelen om een opstelling te maken. Sportclub Glanerbrug was vorige week tegen de eerste nederlaag opgelopen tegen en goed spelend de Esch en wilde zich thuis zeker revancheren.

Om precies half 3 floot scheidsrechter Everlo voor het eerste keer en voor dat iedereen er erg in hadden stond de rechtsbuiten van Sportclub al 1op 1 met keeper Dinand Stuifzand die zijn eerst en zeker niet de laatste redding van de middag deed. Duidelijk waren de bedoelingen van Sportclub om de wedstrijd van meet af aan de domineren en in de eerste 10 minuten kwamen ze zeker 3 keer dicht bij de openingstreffer maar wist Voorwaarts de 0 te houden. Na een minuut of 10 kwam ook Voorwaarts wat beter in de wedstrijd. Het eerste wapenfeit van Voorwaarts kwam van Wout Roelofs die met een strak schot op de keeper van Sportclub stuitte. Vanaf dit moment was het Voorwaarts wat goed tegenstand kon bieden en de wedstrijd ging gelijk op waarbij geen van beide ploegen echte uitgespeelde kansen meer kreeg.

De spits van Sportclub Boy Strijker was een plaag voor de verdedigers van Voorwaarts. Hij wist telkens weer te ontsnappen aan zijn directe tegenstander en was regelmatig gevaarlijk. Voorwaarts wist ook de verdediging van Sportclub onder druk te zetten en de keeper te testen. Tot in de 35ste
Minnut leek het een gelijk opgaande wedstrijd te worden maar bij een aanval over Gert Dogger en Wout Roelofs moest de centrale verdediger de bal weg koppen voor de aan komende Mark Smelt echter kopte hij de bal recht in de voeten van Bernd Bove die zonder aarzeling deze prachtig recht in de hoek prikte. Op deze inzet had de keeper geen verweer en de 0-1 kon op het bord. Het leek dat Voorwaarts de ban had gebroken en zou gaan rusten met een voorsprong maar dit zou niet gaan gebeuren. De gevaarlijke spits Boy Strijker was weer handig weggelopen van zijn tegenstander en werd in stelling gebracht door een medespeler. Eerst leek het schot nog te worden geblokt maar in 2de instantie kon ook Dinand Stuyifzandt er niet meer bij en werd het in de 44ste minuut 1 – 1. Een minuut later had het nog slechter uit kunnen zien als Boy Strijker een betere lob had geproduceerd.

Na de rust was het wederom Sportclub wat fel van start ging en in de eerste 10 minuten na rust wist
een prima keepende Stuifzandt tot 3 keer toe een snoeiharde bal van Boy Strijker met lef te pareren
en bleef het 1-1 . In de daar op volgende periode ging het redelijk gelijk op. Beide teams hadden veel
balverlies maar ook beide teams wisten het niet af te straffen en de stand bleef gelijk . In de 68ste
minuut eindelijk weer een goede aanval van Voorwaarts waarbij Wout Roelofs een goede voorzet op
Gert Dogger kon geven, echter draaide hij de bal iets te ver van het doel. Tim Harms leek toch eenvoudig te kunnen scoren maar in plaats van te schieten gaf hij de bal voor waar niemand van Voorwaarts stond. De verdediging van Sportclub was gewaarschuwd en Voorwaarts dacht dat er misschien toch nog iets te halen zou zijn vanmiddag in Glanerbrug. In de minuten daarna ging Voorwaarts meer drukken waardoor er op het middenveld wat meer ruimte ontstond. Glanerbrug maakte daar beter gebruik van als Voorwaarts. In de 70stewas er onnodig balverlies van Mark Smelt op een cruciale plek. De spitsen Aydin en Strijker wisten dit wel uit te spelen en de 2 – 1 stond op het scorebord. Een paar minuten later moest Rutger Slot aan de noodrem trekken op de rand van de 16 meter , maar de scheidsrechter zag dat het binnen de lijnen van de 16 was en Sportclub kon een penalty gaan nemen. Deze werd benut en zo werd het 3-1 in de 75ste van de wedstrijd. Sportclub vond het daarna wel goed en in de laatste minuten gebeurde er niet veel meer op een paar mogelijkheden van Mark Smelt en Gert Dogger die vanuit een vrije trap de paal raakte na. Een nederlaag voor Voorwaarts wat op deze manier een paar plaatsen zakt op de ranglijst en zich op kan gaan maken voor de thuis wedstrijd tegen Blauw wit uit Holten volgende week. De wedstrijd is door eigen fouten uit handen gegeven, fouten worden door deze klasse spitsen genadeloos afgestraft. Volgende week zal het opnieuw puzzelen worden voor trainer Loode en zijn staf , want de vandaag goed Spelende Wout Roelofs wordt deze week geopereerd aan zijn hand en Mark Smelt gaat voor 2 weken naar India voor zijn werk.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Slot, L. Bove, Smelt (Meijer), B. Bove, Roelofs, Basmaci, Dogger, T. Harms (Visser).