Voorwaarts speelt gelijk tegen DVO `71 en heeft kampioenschap binnen handbereik( UPDATE)

0
1034

DVO `71 – Voorwaarts 1-1 (1-1), img_8673_320x200_241

Theoretisch zou Voorwaarts vandaag bij winst kampioen kunnen worden, maar dan moest Kloosterhaar wel puntverlies lijden in de uitwedstrijd tegen Hardenberg `85. Ook DVO `71 had belangen bij deze wedstrijd, want zij gaan nog voor een goed resultaat in de derde periode, om zodoende het seizoen met een goed gevoel af te kunnen sluiten.

Van beide zijden werd er goed aan de wedstrijd begonnen en zodoende ging de strijd dan ook gelijk op. Zowel Voorwaarts als DVO `71 speelden vooruit waardoor het spel heen en weer golfde. Voorwaarts voetbalde wel wat meer, maar de Almeloers waren met hun snelle spitsen zeer gevaarlijk. Na een half uur spelen hield Voorwaarts druk op het DVO doel en kregen ze enkele kansjes. In de 38ste minuut was het Patrick Webbink die een door zichzelf opgezette aanval prachtig binnen lobte en hiermee Voorwaarts op een 0-1 voorsprong bracht. Van de voorsprong kon echter niet lang genoten worden. Nog voor rust scoorde DVO `71 de gelijkmaker vanuit een hoek, welke goed werd binnengekopt.

In de rust kwam het bericht dat Kloosterhaar met 2-0 achter stond bij Hardenberg `85. Indien de Hardenbergers deze voorsprong vast konden houden zou Voorwaarts bij winst dus kampioen zijn. De Voorwaarts spelers kwamen dan ook met goede bedoelingen uit de kleedkamer, maar er werd te geforceerd, te gehaast gevoetbald in de tweede helft. Voorwaarts wilde te nadrukkelijk de winnende treffer scoren en vergat hierdoor te voetballen.
Trainer Jan van Beek wisselde een verdediger en bracht Israël Basmaci om zodoende nog meer druk op de Almelose verdediging te krijgen. Voorwaarts werd wel gevaarlijker maar kwam niet tot scoren. Theo Mulder was nog het dichtst bij een doelpunt maar hij zag zijn schoot via onderkant lat weer het veld in stuiteren. Vlak voor het eind van de wedstrijd kwam het bericht binnen dat Kloosterhaar haar wedstrijd alsnog gewonnen had en de Westerhaarders dus sowieso nog geen kampioen konden worden. Met het ene punt op zak uit deze wedstrijd kan het kampioenschap bij winst a.s. dinsdag 15 april in de uitwedstrijd tegen Sp. Daarle worden behaald. De aanvang van de wedstrijd is 18:30 uur.

Meerdere foto`s die gemaakt zijn door WesterhaarDigitaal.nl,  worden deze avond geplaatst