Voorwaarts pakt de draad weer op.

0
1448

vvvoorwaartslogo_171Na de verlies partij vorige week tegen koploper DZSV, kwam zaterdag 8 november het Bornse BZSV de Blauwwitters op bezoek. Dhr. Rikhof uit Almelo was de leidsman van deze middag.

De wedstrijd was van begin af aan rommelig en er werd aan Westerhaarse kant te weinig gevoetbald. Onnodig veel balverlies en te vaak werd de lange bal gehanteerd. Na twintig minuten spelen kwam Voorwaarts zelfs nog op een 0-1 achterstand. Na dit doelpunten drong Voorwaarts wel meer aan. Wat in de 35ste minuut resulteerde in een doelpunt van routinier Jan Mulder (1-1). Nog voor de thee nam Voorwaarts de leiding door een goede combinatie door het centrum tussen Israël Basmaci en Gert Dogger. Laatst genoemde liet de Bornse doelman kansloos door de bal in de rechterkruising te laten verdwijnen.

Na de rust had Voorwaarts wel het betere van het spel en kreeg kansen, maar de spitsen maakten het niet af. Halverwege het tweede bedrijf ging Gerran Protzman alleen op het doel van BZSV af. Op de rand van het zestien meter gebied werd hij gevloerd door de doelman. Scheidsrechter Rikhof was coulant en gaf slechts geel. De vrije trap die volgde werd genomen door Gert Dogger, maar deze ging rakelings over. Maar even later werd dezelfde Gert Dogger binnen de zestien onreglementair te val gebracht en kreeg Voorwaarts een strafschop toe gewezen. De Voorwaart spits nam zelf de strafschop voor zijn rekening. Hij schot de bal onberispelijk in de touwen (3-1). De wedstrijd leek nu gespeeld ware het niet dat BZSV vanuit het niets, 3 minuten voor tijd, door slap verdedigen nog op 3-2 kwam. In de slotfase was het Gerran Protzman die de marge weer op twee bracht door de 4-2 binnen te schieten vanaf rand zestien meter gebied.

Voorwaarts kan terug zien op een reguliere overwinning zonder hoogstaand voetbal. Volgende week speelt Voorwaarts om 14:30 uur tegen de Esch uit Oldenzaal.

doelman_dinand_stuifzand_pakt_de_bal_voor_de_neus_van_een_aanvaller_weg_400 jan_mulder_die_zojuist_de_gelijkmaker_heeft_gemaakt_800