Voorwaarts niet oogstrelend maar wint dik verdiend

0
2318

Voorwaarts moest op bezoek bij Bruchterveld. Beide teams hadden vorige week goede zaken gedaan door respectievelijk te winnen van Wilhelminaschool en Hardenberg’85.
Om half 3 floot scheidsrechter van Beek uit Ermelo voor de aftrap en van meet af aan maakte Voorwaarts duidelijk waarvoor het naar Bruchterveld was gekomen, 3 punten en niet minder. Al in de 2de minuut had het al raak kunnen zijn. Kilian Ekkel kapte de verdediger netjes uit maar in plaats van een doelpunt werd het een corner, Bruchterveld was gewaarschuwd. Weer een minuut later vanuit een vrijetrap waarbij bijna alle spelers in de 16 meter waren maar na 2 pogingen bleef het toch 0-0. Bruchterveld bleef overeind. Voorwaarts bleef de wedstrijd in de beginfase domineren maar kon dat niet uitdukken in grote kansen. In deze periode kreeg Nick Wessels nog een kans om een goede pass van Bernd Bove te verzilveren maar hij kopte net naast. Even later kon diezelfde Nick een voorzet van Yarnick Boertje net niet verlengen tot een doelpunt. Daarna was het initiatief even aan Bruchterveld. Er werd wat ruimte weggeven op het middenveld en Bruchterveld profiteerde daar optimaal van. 2 aanvallen werden verwerkt tot corner en kon keeper Dinand Stuifzandt met een goede redding Bruchterveld van het scoren houden. Na een klein half uur nam Voorwaarts het initiatief weer over. In de 28ste minuut had Voorwaarts een strafschop moeten krijgen. Een hard ingeschoten bal van Bernd Bove werd door een speler van Bruchterveld met de hand gestopt echter de scheids had dit even gemist en liet doorspelen. Hierna volgde een 2 tal snelle counters van Voorwaarts. Uit de eerste werd gescoord. Lars Bove gaf op het juiste moment de bal breed en diep op Kilian Ekkel. Deze weet Nick Wessels feilloos te vinden en kon zo het leek simpel de bal langs de doelman tikken en de dik verdiende 0.-1 aantekenen. Een minuut na de aftrap was het een identieke aanval maar nu over links. Nu was het Mauro die de bal strak voor gaf op Nick alleen kon deze de bal er net niet inglijden. Voorwaarts was in deze fase oppermachtig maar wist de vele kansen van onder andere Kevin Klos (schot op de paal) en Bernd Bove (vrij voor de keeper te zacht ingeschoten) niet tot doelpunten te verzilveren en de rust werd bereikt met een gezien het spelbeeld te magere 0-1 stand.
Na de rust ging Voorwaarts op dezelfde voet door, fel op de bal en de verdediging van Bruchterveld kreeg geen tijd en ruimte om de goede oplossing te vinden. Al snel leek het 0-2 te worden want Mauro Slatius werd met een mooie steekbal diep gestuurd. Hij leek op tijd bij de bal te kunnen echter de doelman van Bruchterveld was attent en op tijd bij de bal. Met veel risico wist hij de bal voor de voeten van Mauro te plukken. Exact 2 minuten later een gelijke situatie echter was nu Mauro sneller bij bal dan de doelman en deze kon niet veel anders dan een grove overtreding te maken. Geen moeilijke beslissing van de scheidsrechter, de bal ging naar stip en de keeper werd gespaard met slechts een gele kaart. De strafschop werd door Lars Bove snoeihard in de bovenhoek geschoten: 0-2 .Na 50 minuten geen vuiltje aan de lucht voor Voorwaarts. De 0-3 hing in de lucht. Voorwaarts had de regie in handen en bleef lekker voetballen en on verminderd werd er energie in de wedstrijd gestoken. In de 60ste minuut wist Mauro zich vrij te spelen aan de linkerzijde en hij schoof de bal goed achter de verdedigers langs bij Nick Wessels in de voeten. Deze kon vrij op de keeper af maar werd van achter licht geraakt. De duw in de rug was voor de leidsman te licht voor een penalty en hierdoor bleef Bruchterveld nog in de wedstrijd. Trainer Nijzink bracht wat vers bloed in het team. De aangeslagen Mauro werd gewisseld voor “good old” Gert Dogger. Bruchterveld perste er nog een offensief uit en dit resulteerde in de 65ste minuut geheel tegen de verhouding in de 1-2. Een voorzet kan zonder problemen worden binnen gekopt door de vrijstaande spits van Bruchterveld waar niemand maar dan ook niemand die in zijn buurt is om dit te voorkomen. Hierdoor kreeg de thuisploeg vleugels, met veel lange ballen probeerden ze gevaar te stichten. In de 75ste minuut kwam Wout Roelofs in het veld voor de moe gestreden Kevin Klos die terug kan kijken op een goede wedstrijd. Bruchterveld speelde alles of niets en kreeg Voorwaarts meer ruimte. Voorwaarts kon er een aantal keren van profiteren maar zonder resultaat. Gert Dogger wist Bernd Bove nog een keer slim te bedienen maar ook Bernd faalde in de afwerking. Ook Nick Wessels die elke week steeds beter gaat voetballen en een prima wedstrijd speelde werd nog gewisseld in de 83ste minuut. Roy de lange was zijn vervanger . De laatste 10 minuten waren erg rommelig aan beide kanten en door het opportunistisch spel van de gastheren bleef het spannend. Voorwaarts bleef goed overeind door de goed staande verdediging en dat ene schot dat in de blessuretijd nog op doel werd geschoten werd prima gered door doelman Stuifzandt. In de 92ste minuut vond de prima fluitende scheidsrechter van Beek het voldoende.
Voorwaarts kon 3 verdiende punten bijschrijven en doet goede zaken op de ranglijst. Volgende week tegen SVVN hopelijk de lijn doorzetten.