Voorwaarts neemt voorproefje op sinterklaasfeest

0
868

logo_vv_voorwaarts_125De entourage was fantastisch en niets stond een prachtige voetbalmiddag in de weg. Het weer was goed en Voorwaarts had er alles aan gedaan om er een onvergetelijke middag van te maken. Door een tunnel van bengaals vuur kwamen de spelers het veld op. Ze werden begeleid door F-jes van de eigen vereniging terwijl de D-junioren van Voorwaarts als ballenjongens fungeerden. Voorzichtige schattingen leerden dat er een kleine 1.000 toeschouwers de weg naar sportpark `t Twistveen hadden gevonden. Om precies half drie gaf de zeer goed leidende scheidsrechter Floors uit Neede het beginsignaal. Terwijl de laatste supporters een kaartje kochten was het al raak. Christiaan Bos van Vroomshoopse Boys kwam op links door, speelde de bal voor de goal en Gerran Protzman probeerde uit te verdedigen maar schoof de bal in de voeten van Harold Kivits die Dinand Stuifzandt kansloos liet. Twee minuten op de klok en 0-1 in het voordeel van de Boys.
Een betere start hadden de Boys zich niet voor kunnen stellen en Voorwaarts liep direct al achter de feiten aan. Toch probeerde Voorwaarts zich te herpakken, had meer balbezit, maar kwam niet verder dan de zestien van Vroomshoopse Boys. Over en weer werden kleine kansjes gecreëerd maar tot groot gevaar kwam het niet. Tot in de 22e minuut Robin Smits in een moeilijke positie werd gebracht, zijn terugspeelbal werd enigszins verkeerd beoordeeld door Diand Stuifzandt en Christiaan Bos wist zich wel raad met de kans en schoot de bal koelbloedig binnen. 0-2. Voor de vele toeschouwers een domper op de hoge verwachtingen. Vijftien minuten later werd het sinterklaasfeest compleet gemaakt, Michel Smit speelde knap een tegenstander uit, maar zijn terugspeelbal werd onderschept door Remco Maneschijn die knap de keeper omspeelde en daarmee de 0-3 op het scorebord liet aantekenen. Zevenendertig minuten onderweg en de “derby” leek gespeeld. Drie onnodige fouten werden door Vroomshoopse Boys koelbloedig afgestraft. In het restant van de wedstrijd golfde het spel op en neer, Voorwaarts moest komen en de uitvallen van de Boys waren telkens zeer gevaarlijk. In de rust probeerde Tonnie van Veen met Tom Hoppen voor Wout Roelofs het tij nog te keren maar ook deze wissel bracht niet wat Voorwaarts hoopte. Een afgekeurd doelpunt van Remco Maneschijn en één van Gert Dogger liet de supporters nog een enkele maal opveren. De intocht van Sinterklaas in Westerhaar kreeg een pijnlijk vervolg aan de Twistveenweg, nog geen schoen gezet en toch was de mand voor Vroomshoopse Boys rijkelijk gevuld met cadeaus. Volgende week wacht de volgende derby, uit tegen Den Ham. Een prachtige gelegenheid om deze misstap recht te zetten.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Rutger Slot, Michel Smit, Theo Mulder, Mark Ekkel, Mark Smelt, Robin Smits, Gerran Protzman, Israël Basmaci , Gert Dogger en Wout Roelofs (45e Tom Hoppen)

img_6594_640x480_640 img_6615_640x480_640

WesterhaarDigitaal was ook aanwezig en de foto`s staan in het fotoalbum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier