Voorwaarts maakt het niet af.

0
635

theo_mulder_brengt_voorwaarts_bijn_op_een_10_voorsprong_400Zaterdag 29 november kwam Sp. Eefde op bezoek in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De wedstrijd stond onderleiding van dhr Veld uit Hengelo (O).

Voorwaarts begon fel aan de wedstrijd maar toch was het Sp. Eefde die de eerste scoringskans kreeg. Gelukkig was Voorwaarts doelman Dinand Stuifzandt in de derde minuut alert en kon zodoende redding brengen. Gaande het eerste bedrijf trok Voorwaarts steeds meer het initiatief naar zich toe en kreeg het goede kansen. De uitstekende acterende doelman, Bart Scholten, bracht redding of het vizier aan Westerhaarse zijde stond niet op scherp. Na een half uur spelen voerde Sp. Eefde een snelle counter uit en krijgt de tweede goede kans van de westrijd, maar wederom werd deze kans niet verzilverd. Echter nog geen minuut later ligt de 0-1 wel in het net, doordat Mitch Elsman vanuit een voorzet vanaf rechts deze kans goed afmaakt. De Voorwaarts spelers staan wat verbouwereerd te kijken dat ze ondanks het betere spel toch op achterstand kwamen. De Westerhaarders pakten na deze tegenslag de draad weer op en gingen naarstig opzoek naar de gelijkmaker. Vijf minuten voor de rust was het Gert Dogger die zijn ploeg op 1-1 zette.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, een beter voetballend Voorwaarts en Sp. Eefde dat vertrouwd op de counter. Al na drie minuten bracht Israël Basmaci, Gert Dogger in scoringspositie. Maar op miraculeuze wijze weet de goalgetter de bal naast het doel te krijgen en verzuimde zijn ploeg op een snelle voorsprong te brengen in de tweede helft. Sp. Eefde blieef gevaarlijk, zo was het wederom Mitch Elsman die dicht bij een doelpunt was, maar hij schoot rakelings over. In de 68ste minuut kregen we een hoogstandje te zien van Israel Basmaci. Als eerste poorte hij met een prachtige schijnbeweging zijn directe tegenstander en ten tweede schoot hij de bal via de binnenkant paal vanuit een moeilijke hoek in het doel (2-1). Na dit bevrijdende doelpunt kregen de Westerhaarders nog enkele kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar dit gebeurde niet. Hierdoor werd verzuimd de wedstrijd op slot te gooien. Acht minuten voor tijd was het Sp. Eefde dat vanuit een hoekschop weer op gelijke hoogte kwam. Jeroen Pelskamp sprong als enigste, de Voorwaarts verdediging en doelman stonden aan de grond genageld. En zo kwamen de Eefdenaren weer simpel op gelijke hoogte. In de resterende speeltijd werd nog wel alles op alles gezet. Zo waren de Westerhaarders nog wel dicht bij de 3-2 maar stond de uitstekende kepende doelman Bart Scholten wederom in de weg en bleef het 2-2.

Volgende week speelt Voorwaarts wederom thuis, v.v. Hellendoorn komt op bezoek. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.