Voorwaarts krijgt loon na werken

1
656

logo-vv-voorwaarts-125.jpgZaterdag 10 mei 2014 was de laatste competitie ronde in de 3de klasse en er moesten nog wat beslissingen vallen. De belangrijkste was wie de periode won en de periode overnam van SVI die vorige week kampioen was geworden.
Voorwaarts had het in eigen hand, er moest gewonnen worden van SVV. Voor SVV was het zaak de spelers fit te houden voor de nacompetitie om het lijfsbehoud in de 3de klasse. Trainer Borkent had wel wat posities waar spelers ontbraken door schorsingen en blessures maar de selectie is groot genoeg om dit te kunnen opvangen.
Om half 3 floot Scheidsrechter Huisman voor aanvang en vanaf de 1ste minuut was het Voorwaarts wat het spel dicteerde. SVV werd direct met de rug tegen de muur gezet en kwam op deze manier niet inde wedstrijd. Maar ondanks de vele kansen in de eerste 20 minuten wist met name de doelman van SVV het doel schoon te houden. SVV kwam er zelden uit. Alleen via de lange bal van achteruit waren er een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Voorwaarts waar ook de goalie af en toe goed in greep. De verdedigers van SVV konden het lang volhouden. Zowel Gert Dogger als Roy de Lange kregen beide aan aantal kansen maar het bleef 0-0 tot de 40ste minuut. Bram Visser gaf een prima voorzet vanaf rechts die Roy de Lange goed wist in te schatten en verschalkte de doelman via de binnenkant van de paal. Vlak voor rust stond de 1 – 0 op het scorebord.

Dit was ook de ruststand en na de rust ging Voorwaarts nog meer druk zetten. Men wilde snel de wedstrijd op slot gooien en zeker te zijn van de nacompetitie. Het leek een kopie van de eerste helft te worden want in de 60ste minuut was het wederom Roy de Lange die in de korte hoek de 2-0 aantekende en het leek dat het verzet van SVV was gebroken. Echter in de 72ste minuut kreeg SVV een corner en via een afgeslagen bal die weer terug gebracht werd in de 16 meter wist de spits de bal tegen de netten te werken. Even leek het nog spannend te worden maar 7 minuten later ging de wedstrijd definitief op slot. Gert Dogger wist in het 16 meter gebied handig 2 spelers het bos in te sturen en op de achterlijn staand fenomenaal de bal snoeihard in de bovenhoek te jassen.
Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kon Voorwaarts zich opmaken voor de nacompetitie. In 90ste minuut werd de eindstand bepaald door aanvoerder Rene Nijhof die de 4-1 op het bord zette. Dit was ook voor de goedleidende scheidsrechter het moment om er een eind aan te maken.
Een goed seizoen en je zelf belonen met het toetje de nacompetitie is natuurlijk mooi , maar als je er bent en je moet spelen dan ga je natuurlijk voor het hoogst haalbare. De eerste wedstrijd is volgende week uit tegen Hellendoorn. Saillant detail is dat de huidige trainer van Voorwaarts volgend seizoen de trainer van Hellendoorn is. Een week later is de return in Westerhaar.