Voorwaarts knokt zich weer naar gelijkspel

0
668

logo_vv_voorwaarts_125Na de sensationele puntendeling tegen FC Eibergen moest Voorwaarts zaterdag aantreden tegen sc Denekamp. Met de van blessures herstelde Gert Dogger en Thom van de Woning maar nog zonder Israël Basmaci en de geschorsten Jamie Snippe en Robbin Jasper. Voor het meegereisde publiek was het de vraag of Voorwaarts weer dezelfde inzet op de mat zou kunnen leggen als vorige week.

Het begin leek hoopgevend, beide teams speelden behoorlijk aanvallend. Sc Denekamp kwam een paar keer snel door met hun snelle spitsen. In de 18e minuur was het echter Gert Dogger die door de verdediging soleerde en op de rand van de zestien ten val werd gebracht. De toegekende vrije trap werd van richting veranderd en keeper Dennis Rademaker kon ternauwernood redden. In de volgende vijftien minuten kwam Denekamp enkele keren gevaarlijk voor de goal van Dinand Stuifzandt maar hij wist de nul op het scorebord te houden. Toch was Voorwaarts ook nog een keer zeer gevaarlijk. Rutger Slot stuurde Jordi Smit de diepte in en zijn inzet ging uiteindelijk voor de goal langs en de rust werd derhalve bereikt met een 0-0 stand. Na de thee kwam Tom Hoppen als vervanger van Wout Roelofs in het veld.

Het begin van de tweede helft was wederom voor sc Denekamp maar toch bleef Voorwaarts het proberen. Een snelle uitval van Voorwaarts, in de 55e minuut, werd onderschept door sc Denekamp. De diepe bal op de snelle Maiko Rademaker zorgde voor problemen in de Voorwaarts verdediging. Eerst maakte Thom van de Woning het Maiko lastig en vervolgens was het Dinand Stuifzandt die probeerde in te grijpen. De actie van Dinand was voor scheidsrechter Assink reden om de bal op de stip te leggen. Maiko Rademaker wist hier wel raad mee en bracht sc Denekamp op een 1-0 voorsprong. Ruim tien minuten later leek het pleit beslist, een snel genomen vrije trap bracht invaller Frank van Os in stelling, die oog in oog met de keeper koel bleef en de bal in de verre hoek schoof. De 2-0 was een feit en de wedstrijd leek gespeeld.

Met Rutger Holthuis voor Robin Bakhuis begon Voorwaarts aan een slotoffensief. Er deden zich een paar kleine mogelijkheden voor maar doelpunten leverde dit niet op. Bij sc Denekamp bleef men op de counter loeren en dit leverde af en toe enkele hachelijke situaties op. De tijd verstreek en de overwinning voor sc Denekamp leek een feit. In de 90e minuut kreeg Voorwaarts nog een vrije trap op ongeveer 17 meter van de goal. De ingestudeerde vrije trap werd door Theo Mulder onberispelijk ingeschoten. Zou de gelijkmaker dan nog mogelijk zijn? De blessuretijd was inmiddels aangebroken en Voorwaarts ging koortsachtig op zoek naar de gelijkmaker en die kwam. Bij een scrimmage voor het doel van Dennis Rademaker kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Mark Ekkel die resoluut de bal in het net roste en de 2-2 liet aantekenen. Verdiend was het absoluut niet maar het punt werd in dank aanvaard. Net als vorige week toonde de ploeg veerkracht en dat stemde de meegereisde supporters uiteraard tevreden.

Volgende week komt medekoploper Drienerlo naar Westerhaar en een overwinning in deze wedstrijd zou de start van de competitie bijzonder plezierig maken.

Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Michel Lensen, Rutger Slot, Thom van de Woning, Wout Roelofs (46e Tom Hoppen), Theo Mulder, Robin Bakhuis (75e Rutger Holthuis), Gerran Protzman, Mark Ekkel, Gert Dogger, Jordi Smit.