0
1744

voo
Vooorwaarts – Sp Denekamp 3-2 (2-2), competitie.

Voorwaarts moest zaterdag 27 oktober thuis aantreden tegen het vorig seizoen vanuit de 3de klasse gedegradeerde Sp. Denekamp. De Denekampse ploeg wil zo snel mogelijk weer terug naar die derde klasse, maar heeft in de beginfase van de competitie enkele steekjes laten vallen en het was hun er dan ook veel aangelegen om niet verder achterop te raken. Om 14:30 uur floot scheidsrechter Meulenkamp uit Ommen af voor deze onvervalste topper uit de 4de klasse D.

Van meet af aan was te zien dat beide teams aanvallend ingesteld waren en het een open wedstrijd zou gaan worden. Voorwaarts was als eerste gevaarlijk, op rechts kwam de Westerhaarse pizzabakker Israël Basmaci door maar zijn lob was net te kort waardoor de Denekampse doelman de bal nog kon onderscheppen. Na een kwartier spelen leed Gerran Protzman onnodig balverlies, de Denekampse aanval kon hierdoor over nemen. Dit buitenkansje liet Maiko Rademaker niet onbenut en schoot dan ook de 0-1 binnen. Het was de Westerhaarders duidelijk dat, indien het deze wedstrijd zou willen winnen het geen gemakkelijke middag zou worden, want Sp. Denekamp gaf uitstekend partij. Tien minuten later kwam Voorwaarts op gelijke hoogte door een doelpunt van dezelfde Gerran Protzam (1-1). Hij kreeg de bal vanaf rechts aangespeeld door Israël Basmaci en kon zodoende zijn eerder gemaakte fout weer goed maken. In de 31ste minuut kwam Denekamp wederom op voorsprong door een inschattingsfout in de Westerhaarse verdediging. De Denekampse aanval speelde dit goed uit en Jeroen Timmerman bracht de 1-2 op het scorebord. De gelijkmaker zou niet lang op zich laten wachten. Vijf minuten later was het Patrick Webbink die vanuit de rebound de bal in de touwen kon werken (2-2). Deze stand zou tot het rustsignaal gehandhaafd blijven.

071027_voorwaarts__sp_denekamp_70_468 071027_voorwaarts__sp_denekamp_95_534

Patrick Webbink is net te laat                                              Kopduel Mark Ekkel

071027_voorwaarts__sp_denekamp_22

Na de thee kwam Voorwaarts beter en feller uit de startblokken, het is duidelijk dat ze voor de overwinning gaan en daarmee gepaard gaande periodetitel. Na drie minuten is het Gert Dogger die het aluminium raakt en in de 52ste minuut brengt de Denakampse doelman redding door een inzet van Theo Mulder tot hoekschop te degraderen. In de 61ste minuut wordt een Voorwaarts aanval op twintig meter vanaf het Denekampse doel onreglementair tot stoppen gebracht. Wilco Kivits kan vanaf deze afstand aanleggen en hij krult de bal op prachtige wijze in het doel en brengt Voorwaarts voor het eerste van deze middag op voorsprong (3-2). De Denekampers geven zich nog niet gewonnen en zetten Voorwaarts onder druk. In de 70ste minuut komen de Westerhaarder goed weg, doordat een kopbal via bovenkant lat achter gaat. In de slotfase slaagt Voorwaarts erin beter onder de druk weg te komen en krijgt zelf ook weer enkele mogelijkheden. Zo krijgt Voorwaarts nog een goede kans door goed combinatie spel tussen Gerran Protzman en Theo Mulder, maar wederom staat de Denekampse goalie in de weg. Sp. Denekamp gaat opportunistisch spelen door de lange bal hanteren om zodoende de gelijkmaker te forceren. De Westerhaarse verdediging houdt stand en is de overwinning binnen als scheidsrechter Meulenkamp na enkele minuten blessuretijd voor het eindsignaal fluit.

Door deze overwinning is de eerste periodetitel voor de Westerhaarse ploeg, maar het halen van de eerste periodetitel zegt nog niets, want de competitie is nog lang en de echte prijzen worden pas op het eind van het seizoen verdeeld, maar hier weten de Westerhaarders kijkend naar afgelopen seizoen alles vanaf.

Volgende week zaterdag 3 november staat de derby in en tegen Bruchterveld op het programma, de wedstrijd begint om 14:30 uur.