Voorwaarts in slotfase onderuit in Bergentheim

0
1643

De kop is eraf, maar niet zoals gewenst.

Onder prachtige omstandigheden begonnen de  acteurs aan het seizoen 2019/2020. Voorwaarts mistte de aanvallers Harms en Slatius. Ook Wout Roelofs zit in de lappenmand. Jordy Wolters is pas na de winterstop weer inzetbaar.  Altijd weer afwachten hoe het team er na het moeizame vorige seizoen er voorstaat.
Vriend en vijand waren het hier snel over eens: duidelijk beter. Het werd een zeer levendige 1e helft, afgesloten met  1-1, waar het ook 4-4 had kunnen zijn.  Na een paar kansjes aan beide kanten nam Bergentheim in de 14e minuut de leiding.  Maakte Plaggemarsch nu een overtreding tegen Lars Bove? Volgens de warrig leidende Brokelman niet: 1-0. Twee minuten later was het al weer gelijk. Kevin Klos knalde hard met links binnen,, na een afgeslagen vrije trap:1-1. In het verdere verloop van de 1e helft zagen we diverse hachelijke situaties voor beide doelen. Pouwels raakte voor Bergentheim met een keiharde kopbal de paal. Stuifzandt redde fraai op een knal van de sterke gevaarlijke Plaggemarsch en Voorwaarts kwam goed weg na een handsbal van Stein van Nuil binnen de 16. Aan de andere kant mistte Nick Wessels 2 goede kansen.

Waar Voorwaarts aanvallend spelers mistte, kon Bergentheim in de 2e helft de gemakkelijk scorende Buitenhuis brengen. In deze 2e helft gebeurde er veel minder voor beide doelen.  De beste kans was voor RenĂ© Eggink in de 65e min.  Ietwat te gehaast schoot hij vrij voor de keeper naast. Tot de 75e min was er niets aan de hand. Toen verspeelde de betrouwbare Bjorn Wessels de bal aan Nick Buitenhuis.  En die weet wel raad met zulke buitenkansjes. Hard en fraai knalde hij raak: 2-1. Voorwaarts probeerde het daarna nog met een alles of niets offensief.  Het werd niets. Hakkers en nogmaals Buitenhuis profiteerden van de de vrije ruimte: 4-1.  Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Bruchterveld.

Stuifzandt; De Lange, B Wessels, L Bove, van Nuil (60 Scherphof); Klos (76 Thijssen), Boertje, B Bove; Dogger, N Wessels, Eggink.