Twenterands Voorleeselftal leest voor

0
644

twenterand.jpgOp 10 en 11 september gaat een voorleeselftal van de gemeente Twenterand voorlezen op kinderdagverblijven in de gemeente. Dit Twenterands Voorleeselftal bestaat uit enkele vaders uit de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie. Aanvoerder van het elftal is wethouder Binnenmars van Onderwijs. Deze activiteit wordt tijdens de Week van de Alfabetisering georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Twenterand en de kinderdagverblijven in Twenterand.

Op donderdag 11 september zal wethouder Binnenmars gaan voorlezen op kinderdagverblijf De Kleine Wereld in Westerhaar (in de Brede School). De vaders hebben hun medewerking toegezegd om zo meer bekendheid te geven aan het belang van voorlezen. De gedachte is dat via deze landelijke actie van ‘Vaders voor lezen’ er meer vaders en opa’s gaan lezen voor hun (klein)kinderen. Een voorlezende vader of opa heeft veel effect op het leesgedrag van met name jongens. Het blijkt dat slechts 8% van de vaders hun kind(eren) regelmatig voorleest.

Introductie scheiding

 

Taaluurtje
Om nog meer Twenteranders te bereiken organiseert het Taalpunt voortaan elke eerste woensdag van de maand een zogeheten ‘Taaluurtje’ in alle vestigingen van de Bibliotheek Twenterand. Op die woensdagmiddag zijn enkele taalvrijwilligers aanwezig in de bibliotheken van Den Ham, Vroomshoop en Westerhaar. Iedereen is welkom om aan de taalvrijwilligers vragen te stellen over het Taalpunt, of te informeren naar de mogelijkheden van het deelnemen aan een taaltraject of leesclub.
In verband met de Week van de Alfabetisering is het eerste Taaluurtje op de tweede woensdag, te weten woensdag 10 september, van 13.30 – 14.30 uur.

En verder
Tijdens de Week van de Alfabetisering zijn er diverse activiteiten. Zo start in die week de zogeheten ‘VoorleesExpress’, waarin voorgelezen wordt in enkele Twenterandse gezinnen. In samenwerking met de Stichting Lezen & Schrijven wordt een taallunch met workshop georganiseerd voor alle taalvrijwilligers van het Taalpunt en de VoorleesExpress. Tot slot wordt een workshop ‘Herkennen en verwijzen’ verzorgd voor de alliantiepartners van het Taalpunt. Alle activiteiten worden georganiseerd door de gemeente Twenterand, Stichting Lezen & Schrijven en de Bibliotheek Twenterand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier