Twenterand houdt aandacht voor gladheidbestrijding

0
966

De bestrijding van gladheid binnen de gemeente Twenterand blijft onder de huidige weersomstandigheden een continu aandachtspunt. Evenals in januari is er sprake van een beperkte beschikbaarheid van strooizout. De gemeente Twenterand blijft dus vooral strooien op hoofdroutes van voertuigen, op de belangrijkste ontsluitingsroutes en belangrijke fietsroutes. “Door ons op deze routes te richten en door het zout met zand te vermengen, kunnen we tot en met komend weekeinde strooien. Daarna moeten we zien hoeveel zout er weer beschikbaar komt,” aldus wethouder Van Abbema.

Van de gemeente wordt vaak verwacht, dat zij overal in de gemeente strooit. Dit is echter een onmogelijke taak. Hierbij spelen beschikbaarheid van personeel, materieel en dus ook zout, de zorg voor het milieu en de kosten een rol. Daarnaast kunnen strooiteams maar een klein oppervlak tegelijk behandelen.

Gladheidbestrijding
Wanneer het winterseizoen zich aandient en het glad wordt op de Twenterandse wegen, moet er gestrooid worden. Dit gebeurt volgens het Gladheidbestrijdingsplan dat dan in werking treedt. Meestal zijn de strooiteams binnen een half uur na de eerste melding op weg om de wegen in Twenterand zo goed mogelijk begaanbaar te maken en te houden.

Meer informatie op www.twenterand.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier