Twenterand heeft handhaving kinderopvang op orde

0
743

De gemeente Twenterand heeft de handhaving op de Wet kinderopvang goed op orde. Dat is de conclusie van de Inspectie van het Onderwijs (de inspectie) na een onderzoek onder gemeenten. Wethouder Binnenmars toont zich tevreden met de conclusie van de inspectie: “Het is natuurlijk altijd prettig te vernemen dat je je zaakjes op orde hebt, maar belangrijker nog is dat we scherp blijven op de bewaking van de kwaliteit van de kinderopvang.”

De inspectie heeft in het project ‘Achterblijvende gemeenten kinderopvang` onderzoek gedaan onder gemeenten, naar de uitvoering en de handhaving van de Wet kinderopvang. Doel van dat onderzoek: de kwaliteit van de kinderopvang bewaken. Uit het onderzoek van de inspectie blijkt dat de gemeente Twenterand aan de gestelde normen voldoet. De inspectie heeft daarvoor haar waardering geuit richting de gemeente Twenterand, maar wijst tegelijkertijd op het belang dat deze lijn wordt doorgetrokken, vanwege de veranderingen in de kinderopvang.

Kinderopvang in beweging
Op het gebied van kinderopvang zijn in het jaar 2010 veel veranderingen gaande. Voorbeelden zijn de wijziging van de Wet kinderopvang per 1 januari 2010, de introductie van het Landelijk Register Kinderopvang en het van kracht worden van het wetsvoorstel Ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie per 1 augustus 2010. Daarnaast is ook eerder gewezen op de ontwikkelingen van Risico Gestuurd Toezicht en de Versobering. Allerlei ontwikkelingen die de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland op niveau houden. Om dat te bereiken stelt de inspectie dat het belangrijk is om al deze ontwikkelingen nauw te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier