Topper tegen Huissen onbeslist

0
807

dammen_131_03In de zesde ronde was het dan zover. De topper tegen VBI stond op het programma. Een rechtstreeks duel om de koppositie in de ereklasse. De niet geheel fitte Marino Barkel koersde in zijn duel tegen Gerard Jansen rechtstreeks aan op een remise. Na iets meer dan twee uur spelen waren er 40 zetten gespeeld en werd tot remise besloten. Peter Hoopman deed er in zijn partij tegen Peter Hoogteijling veel langer over om tot 40 zetten te komen. Bovendien kende deze partij vele tactische wendingen en combinatiedreigingen. Maar ook hier werd na 40 zetten, toen inmiddels alle spanningen waren verdwenen, tot remise besloten.
Eddy Hilberink verving op een uitstekende manier de ziek Edwin Twiest. Tegen Geert van Aalten kwam hij niet in problemen, waarna ook in deze partij remise werd overeen gekomen. Boudewijn Derkx was uit op spanningen tegen Jasper Lemmen. Deze kreeg hij. Lemmen nam hem in een opsluiting en brak even later ten koste van een schijf door naar dam. Voor Boudewijn restte niets anders dan opgeven: WVM stond op achterstand. Pim Meurs vergrootte namens VBI onze problemen.
Gerbrand Hessing werd overrompeld door de half open klassieke omsingeling van Meurs en moest na de tijdcontrole inzien dat verder spelen geen zin meer had: de stand was nu 7-3 in Huissens voordeel. Na de remises tussen eerst Auke Scholma en Alexander Baljakin en vervolgens Alexander Getmanski en Johan Krajenbrink kon WVM eindelijk iets terug doen. Niek Kuijvenhoven had Fred de Koning zodanige problemen bezorgd, dat deze in flinke tijdnood was geraakt. Op de 50e zet moest de Huissenaar een moeilijke keuze maken. Met de vlag op vallen koos hij de verkeerde voortzetting, waarna Niek de eerste Westerhaarse zege kon aantekenen.
Danny Slotboom speelde een zeer sterke partij tegen Guntis Valneris en mocht zelfs voor de tijdcontrole even hopen op een overwinning. Maar Valneris liet zien dat hij de stand goed doorgerekend had en stevende regelrecht op een gelijkwaardige remise af. Dik de Voogd was tenslotte verzeild geraakt in een zeer ingewikkeld eindspel tegen Joost Hendriksen. In de analyseruimte werd na lange analyses uiteindelijk de winnende variant voor Dik gevonden. Maar de vraag was of Dik deze variant ook zelf achter het bord zou vinden. Dik deed dat echter feilloos en bekroonde zijn sterke partij met een overwinning die de gelijkmaker betekende.. Daarme was de eindstand van 10-10 bereikt.
VBI blijft dus gewoon koploper met één punt voorsprong op WVM. Wij hebben op de tweede plaats gezelschap gekregen van VST, dat de andere topper tegen Hijken in een 15-5 zege omzette.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier