Succesvolle dag sneldammers Witte van Moort.

0
707

logo-WvM.jpgAfgelopen zaterdag werd in Almelo het jaarlijkse Anton Jurg-toernooi, het sneldamkampioenschap van Overijssel, gehouden. Naast dat er voor de Overijsselse titel gestreden werd, kon er voor dit kampioenschap ook deelname aan het Nederlands kampioenschap worden afgedwongen.

Bij aankomst bleek dat de dammers van Witte van Moort het grootste gedeelte van het totale aantal van 35 spelers met zich mee bracht en in elke categorie een goede kans zou maken op de titel en de plekken voor het NK.

Cat. A.
In categorie A streden 7 dammers om de Overijsselse titel. Namens Witte van Moort speelden Gil Salomé, Bert Aalberts, Eddie Hilberink, regerend sneldamkampioen Gerbrand Hessing en Tomasz Miksa mee. Het deelnemersveld werd gecompleteerd door Jurg en Kolsté uit Almelo. In een dubbele ronde moesten de spelers uit maken wie zich de beste sneldammer 2014 mocht noemen.

Introductie scheiding

 

Gerbrand Hessing speelde als regerend sneldamkampioen een goed toernooi, maar de punten bleven helaas uit waardoor hij zich tevreden moest stellen met een 5e plaats. Dit in tegenstelling tot Gil Salomé, welke vorig jaar een teleurstellend toernooi kende. Hij mocht zich kronen tot de nieuwe sneldamkampioen! Op een punt achterstand werd Eddie Hilberink zeer verdienstelijk tweede, voor Bert Aalberts. Thomasz Miksa maakte de Witte van Moort-dominantie in categorie A compleet door als 4e te eindigen. Gil en Eddie hebben zich hierdoor geplaatst voor het NK Sneldammen!

Cat. B.
In categorie B streden 11 spelers in een rond toernooi om de titel en de 3 plekken voor het NK Sneldammen. Ook hier had Witte van Moort met vier deelnemers (Alex Noppers, Jeroen Schokker, Irene Stegeman en Leonie de Graag) goede kanshebbers op de bovenste plekken.
Jeroen Schokker speelde een sterk toernooi. Met drie overwinningen en een enkele nederlaag resulteerde dit in een keurige (gedeeld) tweede met Irene Stegeman. In de daar op volgende barrage wist Jeroen de winst naar zich toe te trekken en moest Irene genoegen nemen met een nette derde plek.
Alex Noppers had zich een beter begin van het toernooi voorgesteld. Echter wist hij zijn mindere begin te compenseren met nette overwinningen midden in het toernooi waardoor de kans op de bovenste plekken weer toe nam. In een ultieme poging alsnog op het podium te eindigen moest Alex in zijn laatste partij vol voor de winst gaan. Zijn tegenstander wist dit echter te voorkomen waardoor Alex net te kort kwam voor een positie bij de bovenste plekken.
Leonie kende een wisselvallig toernooi waar wellicht meer in had gezeten dan de vierde plek waar ze uiteindelijk op eindigde.
Met dit resultaat heeft Jeroen zich geplaatst voor het NK Sneldammen. Ook Irene en Leonie hebben zich bij de dames geplaatst voor dit NK.

Cat. C.
De C-categorie kende met 17 deelnemers de meeste deelnemers van het totale deelnemersveld. Daarom moesten er eerst voorrondes worden gespeeld om uit te maken wie in de finalepoule mocht strijden om de bovenste plaatsen. Als Overijssels kampioen 2013 was Lars Knol al geplaatst voor de finalepoule. De overige deelnemers van Witte van Moort (Adriaan Noppers, Koert Meuleman, Jeffrey Steen en Bennie Lawant) mochten ook proberen in de finalepoule te komen. Adriaan, Koert en Jeffrey wisten voldoende punten hiervoor te halen en plaatsten zich zodoende. Helaas viel voor Bennie het doek in de voorrondes en ging hij naar de verliezerspoule.

In de finale bleek al snel dat Lars als doel had zijn titel te prolongeren. Alleen Jeffrey kon hem enigszins bij blijven, maar werd uiteindelijk alsnog op gepaste afstand (verdienstelijk) tweede van Lars, die zijn titel dus wist te prolongeren! Beide spelers hebben zich hierdoor geplaatst voor het Nederlands kampioenschap Sneldammen.
Adriaan en Koert hadden in de finalepoule een mindere vorm te pakken dan in de ochtendronde en kwamen zodoende net tekort om ook op het podium te eindigen.
Al met al een zeer succesvolle dag voor damclub Witte van Moort! De geplaatste spelers spelen op 14 juni in Utrecht om de Nederlandse sneldamtitel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier