Succesvolle dag op NK Sneldammen voor Westerhaarse dammers.

0
631

Zaterdag 14 juni werd het Nederlands kampioenschap sneldammen voor alle categorieën georganiseerd in Utrecht. 186 dammers en damsters uit alle regio’s van het land streden deze dag om de nationale titel.
Het kampioenschap werd gehouden in de vorm van een ochtendronde en een finaleronde. Met een speeltempo van vijf minuten plus vijf seconden per zet streden de spelers om de eerste twee plekken, welke recht geven op de finalepoule 1 (plek 1 tot 8), nummers drie en vier plaatsten zich voor finalepoule 2 (plek 9 tot 16) en nummers vijf en zes voor finalepoule 3 (plek 17 tot 24).

Voor Damclub DEZ/Witte Van Moort uit Westerhaar streden zeven dammers en damsters mee om deze prijzen. Gil Salomé en Bert Aalberts speelden in categorie A, Alex Noppers en Jeroen Schokker in categorie B, Lars Knol en Jeffrey Steen in categorie C en Leonie de Graag bij de dames.

Introductie scheiding

In de ochtendronde kwam al snel naar voren dat de Westerhaarse dammers een plek in de finale zouden opeisen. Alleen Jeroen Schokker en Leonie de Graag wisten net derde te worden in hun ochtendpoule waardoor zij waren toegewezen om te spelen voor plek 9.

In de C-categorie bleek Jeffrey Steen een klasse apart. Hij speelde twee keer remise (waaronder tegen Lars Knol) en wist vijf partijen te winnen. Hierdoor was hij een ronde voor het einde zeker van de nationale sneldamtitel. Hierdoor blijft de sneldamtitel in Westerhaar: Vorig jaar ging Lars Knol met de titel aan de haal. Knol speelde een sterk toernooi, maar kreeg vooral in de finale een aantal keer met pech te maken waardoor hij zich tevreden moest stellen met een nette vierde positie.

Alex Noppers damde in de finalepoule van de B-categorie voor wat hij waard was, met als resultaat een nette zesde plaats! Jeroen Schokker herpakte zich in zijn finalepoule en werd netjes negende. In de A-categorie werd Gil Salomé zevende en Bert Aalberts 12e, net als Leonie de Graag bij de dames.

Al met al mogen de Westerhaarse dammers terug kijken op een geslaagd toernooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier