Strijdlustig Voorwaarts krijgt te weinig maar houdt nacompetitie in zicht

0
710

logo-vv-voorwaarts-125.jpgOp de een na laatste wedstrijddag konden er al diverse beslissingen vallen omtrent kampioenschap en nacompetities en Voorwaarts is vol in gevecht om een nacompetitieprijs te pakken. In en tegen Hardenberg zou winst erg goed zijn maar er mocht zeker niet verloren worden.
Om half 3 floot scheidsrechter Timmer voor het eerst op het kunstgras van Hardenberg 85. Al vanaf het eerste moment was te zien dat beide ploegen er een wedstrijd van wilde maken. Felle duels werden gestreden, echter uit het niets wist Hardenberg al in 2de minuut te scoren. Een hoge bal werd niet goed verwerkt door de verdedigers en ook niet door onze goalie en de 1-0 stond al vroeg op het score bord. Voorwaarts schrok maar de mannen van Borkent lieten het er niet bij zitten. Langzamerhand werd de wedstrijd overgenomen door Voorwaarts. De verdediging van Hardenberg stonden bijna constant onder druk en Voorwaarts kreeg enkele kleine kansen die echter niet werden benut. In de 18de minuut kreeg Voorwaarts een van de vele corners. Gert Dogger wist de goed ingelopen Mark Smelt te vinden en deze kopte de bal buiten het bereik van de keeper in de verre hoek en de geheel terechte 1-1 kon worden bijgeschreven.

Ondanks dat de spelers van Hardenberg stug bleven verdedigen was het Voorwaarts die de dienst uitmaakte. Dit was precies een kolfje naar de hand van Hardenberg. De ene aanval volgde de andere maar via de spaarzame counters waren de spitsen van Hardenberg razendsnel in de omschakeling. Via een van die momenten wist een middenvelder de handige spits Broek te bereiken. Hij kwam 1 tegen 1 met Bernd Bove bij de bal en met een handige duw die niet gezien werd door de scheidsrechter wist hij Bernd uit te schakelen en doelman Stuifzandt te verschalken. Voorwaarts stond weer op een achterstand en moest zich weer terug knokken.
Voorwaarts bleef de betere partij en ging verder met aanvallen zoals het ook voor de 2 – 1 deed. De mannen wisten telkens weer de verdediging van Hardenberg onder druk te zetten. Via een snelle uitbraak werd Israel Basmaci de diepte in gestuurd. Ook hij werkte met de schouder handig de tegenstander van zich af maar deze keer floot de scheidsrechter wel voor een overtreding tot woede van heel Voorwaarts. Voorwaarts bleef sterker en kreeg steeds meer kleine kansen. Ook had Hardenberg veel kleine overtredingen nodig. In de 43 minuut werd op de rand van de 16 meter Michel Lensen hard onderuit gehaald maar tot ieders verbazing werd er een vrije trap gegeven aan Hardenberg . Na de blessure behandeling bleek dat Michel niet verder kon en werd vervangen door Roy de Lange . Op slag van wist Israel Basmaci via een hoge voorzet Berd Bove te bereiken die een duw kreeg van een verdediger van Hardenberg en nu vond scheidsrechter het wel een overtreding. Dat betekende een strafschop en deze werd goed en rustig door Gert Dogger tot doelpunt verwerkt . Vrijwel direct daarna floot de scheidsrechter voor de ruststand van 2 – 2
Na de rust was het spelbeeld gelijk. Voorwaarts had het balbezit en de ruk op de verdediging van Hardenberg terwijl de gastheren bleven loeren op een counter. Kansen waren er echter voor Voorwaarts. Een handige genomen vrije trap van Gert Dogger werd net naast geschoten door Rutger Slot. In de 68ste minuut werd de aanvallende instelling van Voorwaarts beloond. Israel Basmaci werd op snelheid de diepte in gestuurd, omspeelde zijn directe tegenstander en scoorde voor het eerst in de wedstrijd de zeer terechte voorsprong voor Voorwaarts. Voorwaarts ging op zoek naar meer. Via Roy de Lange en Gert Dogger kreeg het nog een aantal goede kansen. Voorwaarts was over het gehele veld de betere maar Hardenberg gaf zich niet gewonnen. Het ging meer risico’s nemen en wilde de laatste thuiswedstrijd laten zien dat ze meer in hun mars hebben. Ze zetten meer druk zonder echt gevaarlijk te zijn. Toch was 1 zwak moment fataal voor de uitslag. In de 88ste minuut was er een diepe bal die slecht werd weggewerkt door de verdedigers van Voorwaarts. Spits Broek omspeelde handig de niet goed ingrijpende verdedigers en schoot toen vrij en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek en bepaalde de eindstand op 3 – 3. Voorwaarts had daarmee te weinig gekregen en zag een zeer effectief Hardenberg. Met nog 1 speelronde op het programma staat Voorwaarts nog op de 3e plek welke recht geeft op de nacompetitie. De laatste competitieronde moet thuis gewonnen worden van SVV’56 om het toetje binnen te halen. Gezien de inzet en werklust van deze wedstrijd heeft het team dit zeker verdiend.